Adaylığını açıkladığı günden beri çalışmalarını aralıksız sürdüren Ak Parti Trabzon İl Başkan adayı Muammer Şahin Vakfıkebir ve Beşikdüzü İlçe Başkanlıklarını ziyaret edip ,yönetim kurulu toplantılarına katıldı. Şahin ziyaretlerinde partililerine yönelik yapmış olduğu konuşmalarında şu cümlelere yer verdi: “ Çıkmış olduğum bu yolda birlik ve beraberlik içerisinde yürümek istiyorum. Siyasete başladığım Ak Partimin dışında hiçbir partide siyaset yapmamış bir arkadaşınız olarak ve Ak Parti teşkilatlarını iyi tanıyan, sorunlarını iyi bilen il başkan adayınız olarak huzurunuzdayım. Siyaset ve teşkilat terbiyesi almış, sorunlarınızı iyi bilen, dertlerinizle dertlenecek, sorunlarınız için çözüm üretip çözüm mekanizmalarını zorlayacak bir arkadaşınız olacağım.



Birikmiş tüm problemleri iyi bilen biri ve partiliniz olarak söylüyorum ki, Muammer Şahin İl Başkanlığında Vakfıkebir ve Beşikdüzü’nün sorunlarına el atacak, çözüm noktasında da gerekli hassasiyeti gösterecek, hiçbir probleminize duyarsız kalmayacaktır. Bu sözlerimi bütün samimiyetimle söylüyorum. Hizmetten kaçmayan, hizmet etmeyi kendine borç edinmiş bir arkadaşınız olarak daima yanınızda olacağım. Birlikteliği sağlayacak ve toparlayacak bir anlayışa sahip olacağız. Arzu edilen bir il başkanından beklenen tüm taleplere cevap vermeye çalışacağız. Ben bu davanın emin insanlarındanım” diye konuştu.

Konuşmasında yerel seçimlere de değinen Şahin sözlerine şöyle devam etti: “Yerel seçimler öncesi başta Büyükşehir olmak üzere tüm Belediye Başkanlıklarını kazanabilecek birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde çalışmalar yürüteceğiz “ diye konuştu.

Kendisini Ak Parti İl Başkan adaylığına sürükleyen neden olarak ta Şahin; Teşkilatta bulunduğu görevler, yapmış olduğu hizmetler ve elde ettiği birikimleri, Ak Parti ve Trabzon halkına hizmet olarak sunabilmek olduğunu belirtti.



Zaman buldukça siyaset yapan değil, zamanını Trabzon halkı, partisine ve teşkilatına hizmet için ayıracağını belirten Şahin, hedefleri olarak ta Trabzon’daki tüm Belediyeleri kazanacak projeleri ortaya koymak olduğunu belirtti. Şahin: “ Bizimle birlikte Ak Partimde tüm kesimi kucaklayan, birlik beraberliği sağlayan ve yerel seçimler öncesi herkesin hedefi olan Trabzon’daki tüm Belediyeleri projelerimizle kazanma altyapısı oluşturulmuş olacak. Zaman buldukça siyaset yapan değil, zamanının tümünü Partime, teşkilatıma ve Trabzon halkına hizmet için ayıracağım. Daima teşkilatımla birlikte halkımızın arasında olacağım. Kırmadan dökmeden, toparlayan, örnek alan değil örnek alınan teşkilat çalışmaları ortaya koyacağız. Bundan önceki genel merkezimizin takdir ettiği çalışmaları ortaya koymaya devam edeceğiz. Teşkilatlarımızdan gurur duyan başkan adayı olarak, sizlerden isteğim önce dualarınız sonra destekleriniz olacaktır. ” diye konuştu.



Ak Parti Trabzon İl Başkan adayı Muammer Şahin’in siyaset hayatında, Ak Parti Trabzon Merkez İlçe yönetim kurulu üyeliği ve teşkilat başkanlığı, Ak Parti il yönetim kurulu üyeliği ve il teşkilat başkanlığı, il seçim işleri başkanlığı ve 2011 yılı genel seçimlerinde il seçim koordinasyonu merkezi başkanlığı görevlerini başarıyla yerine getirdi.