61SAAT HABER SERVİSİ

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu, bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.   Burada kısa bir konuşma yapan Zorluoğlu, ilk olarak özgeçmişinden ve Van’da yaptığı projelerden bahsederek başladığı konuşmasında, Trabzon’a yaşamak için ailesiyle geldiğini söyledi. 
 

SEÇİME KADAR OLAN SÜRE ÇOK KIYMETLİ.. 
Zorluoğlu, “Nasip oldu, Trabzon’umuza kendi memleketimize, evladı olmaktan onur duyduğum şehrime 25 yıl sonra kalıcı olmak için döndük. AK Parti’nin partimizin büyükşehir belediye başkan adayı olarak. Ben şehre ailemle beraber geldim. Eşim ve 3 tane oğlum var. 2 tanesi İstanbul’da biri çalışıyor biri okuyor. Biz burada sadece şehrin belediye başkanı olarak yönetmek ve hizmet maksadıyla gelmedik. Aynı zamanda şehrimizin bir sakini ve vatandaşı olarak, şehrin sevinçleri sevinmek, üzüntüleriyle üzülmek için geldik. Halkımızın oylarıyla layık görülürsek, şehirle ilgili büyükşehir belediyemizin bıraktığı yerden devralarak, hizmetleri daha ileri noktalara taşımayı hedefliyoruz. 
Seçime kadar olan süre benim için çok kıymetli. Bu sürede bütün teşkilatlarımızı, kamu kurum ve kuruluşları, meslek odalarını, basın kuruluşlarını ziyaret etme, şehrin yaşadığı sorunları o sorunu yaşayanlardan öğrenme çabası içinde olacağız. 31 Mart’a kadar geçen sürede şehrin bir anlamda fotoğrafını çekmeye çalışacağız. 
Şehirle ilgili konuşulan büyük projeler var. Hazır projelerle gelmedim. Sorunları dinleyeceğim, ekibimizle birlikte çalışacağız, bu sorunlara özel çözümler, başladığımızda devam edeceğiz. Sadece yerel hizmetler değil. Şehrin yöneticileri olarak şehirle ilgili büyük projeleri yakından takip edeceğiz. 12 yıl Ankara’da yöneticiliğimiz var. Bakanlıklarda arkadaşlarımız var. Şehrin ulaşım meselesinde, hafif raylısından, havaalanına kadar, temel projelerini sayın Valimiz, ilgili kurumlar ve siyasetçilerimizle yakından takip edeceğim. İnşallah iyi bir seçim süreci geçireceğiz. 
Bu şehrin evladıyız” dedi. 

MEGA PROJELER.. 
Zorluoğlu, “Yeni havalimanı, Güney Çevre Yolu, Kanuni Bulvarının tamamlanması, şehri içinde alternatif ulaşım araçları, hafif raylı büyük vizyon projeler var. Zaman içinde bunların değerlendirmesini yapacağız. Bu projelerin şehirde vücut bulması için her türlü gayreti göstereceğiz. 
Daha fazla şehirde, sokakta pazarda beni eşimi göreceksiniz. Gönül belediyeciliğinin güzel örneklerine, bu şehrin insanları ile ortaya koyabilirsek farkı ortaya koyabileceğiz” diye konuştu. 
 

BÜYÜKŞEHİR YASASI VE TRABZON
Büyükşehir Yasasında, Trabzon’un avantaj ve dezavantajlarına değinen Zorluoğlu, “2014 Martında yeni model Türkiye’de hayata geçti. Daha önce İstanbul ve Kocaeli modeli vardı. Yeni bir yerel yönetimi olarak bütün şehir modeli… 5 yıldır uygulanıyor. Bunun eksik tarafları, zayıf tarafları dezavantajları denge olarak çıktı. Bu yeni sistem. 5 sene uygulansın, eksiklerini görelim, ona göre revize edeceğiz. İçişleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığında çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı, meclis güç dengesi, Büyükşehir ve İlçe Belediyeler arasında kaynak ve yetki paylaşımı noktasında bazı sıkıntılar olduğu iletiliyor. Bu alan benim alanım. Trabzon gibi yüz ölçümü küçük şehirlerde gelir bakımından sıkıntı ortaya çıktı. Burada seçilirsek, inşallah bize benzeyen illeri de yanımıza almak suretiyle, Trabzon’un o gücünü kullanarak, Trabzon’un bu dezavantajlı yönlerini avantaja dönüştürmeye çalışacağız. İlk etapta daha fazla tereddüt vardı. Çok uzak mesafelere nasıl oluşacak, temsil nasıl olacak. Gördük ki modelin kendisi doğru model içinde bazı değişiklikler yapmak suretiyle daha adil bir büyükşehir modeli oluşturabileceğimize inanıyorum” diye konuştu. 

TRABZON’A KAYYUM OLARA GELMEDİM
Trabzon’da yaşayacağını vurgulayan Zorluoğlu, “Ben 3 tane oğlum var… Eşimle beraber biz buradayız. Yerleştik Karşıyaka mahallesine. Oğlumuzu okula verdik. İnşallah bu şehirde yaşamak için buraya geldik. Bu böyle devam edecek. Çok sevdiğim şehir. Emekli olmadan şehre dönebildiğim için mutluyum. Hizmet edebilecek noktada dönmek ayrıca onur vesilesi..” ifadelerini kullandı. 
Kayyum iddialarına ise Zorluoğlu, “Trabzon’a kayyum olarak gelmedik. Trabzon’da Adalet ve Kalkınma Partimizin seçimlere girecek belediye başkan adayı olarak geldik. Ben istifamı verdim. Hem Valilik hem de Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliğinden istifa ederek AK Parti Grup toplantısına katıldım. Bunu sanki burada da devam ediyormuş gibi yanlış şekilde yansıtmak doğru değil. Hele milli hassasiyetleri olanların daha dikkatli olması gerektiğine inanıyorum. 
Bir takım anket çalışmaları yapılacak. Oy tahmini ile ilgili partimiz de kendisi açıklar diye düşünüyorum” diyerek yanıt verdi. 
EKİBİN ÖNEMİNE İNANAN İDARECİYİM
Zorluoğlu, “Değerlendirme yapacağım. Kaymakamlıktan başlamış yöneticiyim. Ekibin önemine inanan bir idareciyim. Sağlam bir ekiple yola devam etmemiz gerektiğine inanıyorum. İsimler üzerinde değerlendirme yapmam doğru olmaz şıkta olmaz. Ekip ruhuna inanan, ekibiyle birlikte başarılı oldum. İnşallah Trabzon’da da bu anlayış devam edecek” dedi.