61SAAT HABER SERVİSİ - 
Çarşıbaşı ilçesinde bir çok ismin adı bağımsız adaylık için geçerken, en merak edilen ise mevcut AK Partili Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz’ın alınan bu karara karşı tavrı... 

AK Parti’nin Çarşıbaşı’nı ittifak kapsamında MHP’ye bırakmasını bugün ki Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde Yılmaz’a sorduk.  Konuyla ilgili çarpıcı ifadeler kullanan Yılmaz, kendisiyle hiç bir şekilde iletişime geçilmediğini söyledi. İttifak kararını MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın sosyal medyadan paylaşımından öğrendiğini kaydeden Yılmaz, halen daha kendisiyle hiç bir şekilde konuşulmadığını da sözlerine ekledi. 
Yılmaz, “ Nihayetinde memlekette var olan bir ittifak var. Bizim ilçemizde bu ittifak kapsamına alındı. Her ne kadar çok önemliyse de Reisimizin aldığı karar, ilçede belli bir potansiyeli olan AK Parti seçmeni tarafından pek hoş karşılanmadı. Çok ciddi sıkıntılar var. Biz bunu anlatmakta zorluk çekiyoruz. 
Geçen 3 – 4 günlük süre içinde bu ittifakı benimseyecek olan 50 kişiyi göremedik maalesef.. Onun için şuanda vatandaşlarımızla istişare halindeyiz” dedi. 

“SEÇİM KAZANMIŞ HAVASINA BÜRÜNDÜLER” 
Vatandaşın bu bakışının diğer ittifak tarafından memnuniyetle karşılandığını kaydeden Yılmaz, “Vatandaşımızın olaya bu bakışı, diğer ittifak tarafından çok memnuniyetle karşılandı. Anında hamleyle yeni bir aday çıkardılar ve bir kaç gün içinde aday tanıtım toplantısı yapacaklar. Seçim kazanmış gibi bir havaya büründüler, bizim ittifakın seçmenimiz tarafından benimsenmemesiyle beraber onlar da bir havaya girmiş durumda” diye konuştu. 

“BELKİ BİR ADAYLIK OLUR, BELKİ BİR TARAFA DESTEK VERME...” 
Vatandaşla istişare yaparak bir karar vereceklerinin altını çizen Yılmaz, “Haliyle biz de vatandaşımızla istişare ederek ilçemizin geleceği adına bir karar vereceğiz. Elbette ittifak önemli amma, Trabzon’un 18 ilçesi varken biz hiç kimse tarafından aranmadık, bilgilendirilmedik, bir anda sosyal medyada MHP İl Başkanının paylaşımından gördüklerimizle beraber öğrenmiş oluyoruz. Ve halen onla gidiyoruz. Onun için vatandaşımızla istişare ederek ilçemizin geleceği adına biz de bir karar vereceğiz. Vatandaşımızın arzusu doğrultusunda karar vereceğiz. Bu belki bir adaylık olur, belki bir tarafa destek verme olur kararını henüz vermiş değilim ama bir kaç gün içinde bununla ilgili açıklama yapacağım” ifadelerini kullandı. 

“BAŞKA BİR ŞEY KONUŞTUĞUMUZ YOK” 
Yılmaz, tabanın isteğini göz ardı etme şansının bulunmadığını kaydederek, “Biz elbette tavandan aldığımız güçle bugüne kadar ilçemizi taşıdık amma tabanın desteğiyle de o gücü tavana veren biriyiz. Onun için tabanla ilgili anormal bir yorgunluğum var. 3 – 4 günde en az bin 500 kişi ile görüşme yaptık. Hep sokaktayım. Mahallede köylerde, kahvehanelerde, ev sohbetlerinde, cenazelerde başka bir şey konuştuğumuz yok. Onla yatıp onla kalkıyoruz. Şuana kadar kabul görmeyen bir ittifakı eğer böyle devam edeceğini düşünürsek, ki öyle gözüküyor bizde vatandaşımızın arzusu ile beraber ona göre hareket etmek durumundayız” dedi. 

“NASIL YARALAMAZ” 
Aranmamasının kendisini yaralayıp yaralamadığı sorusuna Yılmaz, “Nasıl yaralamaz. Nihayetinde 10 yıldır burada belediye başkanlığı yapıyoruz. Gerek ilçemiz, gerek partimiz için mücadele ediyoruz. Emek veriyoruz. Yani biz Partimizin kuruluşundan beri bir sürü toplantılarda, gelmişini geçmişine, 7’den 70’ine dualar ederken 10 yıldır başkanlık icra eden biri olarak aranmamayışımız... 
Herkes gibi bizde bilgilendirilmek isterdik. Bizim de bunu tavana daha iyi anlatma şansımız olurdu diye düşünüyorum ama maalesef hiç kimse tarafından bizlere bilgi verilmemiştir. Cumhurbaşkanımızın beraber gelişi ile beraber onun açıklamasıyla beraber kesin olduğunu anlamış olduk. 
Maalesef kimse bize bir şey söylemiş değil. Haliyle bu da bizi üzmüştür...” dedi.