Başlatmış olduğu sahil temizliği denetlemeleri kapsamında gördüğü manzara karşısında üzüntüsünü belli eden Akçaabat Belediye'sinden açıklama geldi.

Akçaabat Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Akçaabat Belediyesi olarak  başta Söğütlü Mahallesi olmak üzere başlatmış olduğumuz sahil temizliği kapsamında denetlemelerde bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim karşılaştığı manzara karşısında hayal kırıklığına uğradı.

Başkan Ekim Belediyemizce titizlikle temizliği yapılan ve tamamen temizlendikten sonra da halkımızın hizmetine açılacak olan sahillerimizi vatandaşlarımız maalesef pisletiyor.

Söğütlü sahilinde büyük projelerimiz var.  Bu projelerimizin hepsi halkımızın rahatlığı içindir. Ben her konuşmamda şunu ifade ettim. Akçaabat’ımızı yaşanılabilir Akçaabat haline birlikte getireceğiz. Biz yöneticiler olarak üzerimize düşeni yapacağız, vatandaşlarımız da bizleri destekleyecek ve hizmetlerimize sahip çıkacak. 

Bugün Söğütlü Sahilimizde bir dizi incelemelerde bulundum. Gördüğüm şu ki; vatandaşlarımız sahillerimize gelip oturuyorlar, piknik yapıyorlar, denize giriyorlar, zaman geçiriyorlar v.s. Fakat çöplerini olduğu gibi kumsalın üstüne bırakıp gidiyor. Medeni toplumlara bu manzara yakışmıyor. Bakın Akçaabat kültür, sanat, turizm ve spor şehridir. Şehrimize bu tarz davranışlar ve manzaralar yakışmaz. Nasıl bulmak istiyorsan öyle bırak felsefesiyle hareket etmek gerekir.
Gönül Zabıtacılığını yaygınlaştıralım.

Buradan bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum. Lütfen herkes kendini birer gönüllü birer zabıta olarak düşünsün. Bu şekilde şehrimizin neresine olursa olsun uygunsuz çöp bırakanları, şehrimiz kirletenleri uyaralım ve 0462 227 13 14 nolu Zabıta ihbar hattımıza veya 0552 465 61 61 nolu Belediyemiz Whatsapp ihbar hattına bildirelim.