Trabzon’un Akçaabat ilçesi’nde 18. Madde uygulamasıyla mağdur oldukları söyleyen vatandaşlar, Akçaabat Belediye binasına girmek isteyince polis tarafından engellendi. İlçeye bağlı Yeni Mahalle’de uygulanan ve halk arasında 18. Madde olarak bilinen imar uygulamasını istemeyen vatandaşlar protestolarla tepki gösterdi. Yerlerinin ellerinden alındığını ifade eden Adem Seis isimli vatandaş, "Mahkemede iptal kararı var. Buna belediye uymuyor.

Bu ne biçim bir güç, buna kimse hesap sormayacak mı? Bunu istiyoruz. Konu şuan Danıştay'da durmak üzere. Belediye onu tanımıyor. Sorarsan ona diyor ki sizle ilgili değil. kimle ilgili bu mahkemenin kararı. 3 tane hakimin altında imzası var. Yapılan iş hukuka aykırıdır" dedi.

18. maddenin kendilerine sorulmadan uygulandığını ifade eden mahalle sakinlerinden Zeynep Berber, "Bize söz verildi düzelteceğiz diye, düzeltmiyor. Düzeltmesini istiyoruz. Mağdur kaldık. Bize sormadan yerimize İmar Yasası'nın 18. maddesi uygulandı. Mağdur olduk" şeklinde konuştu.

Öte yandan, 6 Ekim 2012 tarihinde de 2006 yılında yapılan imar uygulamasını protesto etmek için Akçaabat Belediye Meclis toplantısına girmek isteyen Yenimahalle sakinleri ve belediye görevlileri arasında bir arbede yaşanmıştı. Tartışma, güvenlik görevlileri tarafından büyümeden engellenmişti.