Akçaabat Darıca mahallesinde  yaşayan Fatma KÖŞELİ hanım  2007 yılında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce uygulanan Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının (DOKAP) projesi kapsamında "Çilek Yetiştiriciliği" kursuna katıldı. Başarılı bir kurs döneminden sonra  Köşeli, bir dönüm arazisinde çilek yetiştirmeye karar verdi .

Köşeli, 2009 yılında ise DOKAP Tarım Projesi kapsamında "Lider Kadın Çiftçi" olarak Japonya'ya giderek, 18 gün boyunca orada  çilek yetiştiriciliği, kooperatifleşme, ürün işleme ve pazarlama konularında çeşitli eğitimler aldı.

Üç çocuk annesi Köşeli, Türkiye'ye döndüğünde eşinin desteğiyle farklı kurslara katılmaya devam ederek, zamanla kendisini daha da geliştirdi.

Çilek bahçesini 3 dönüme çıkartan Köşeli, aile bireylerinin desteğiyle hem pazarda hem de işletmelere satış yapmaya başladı. Köşeli, memlekete gelince, çilekten reçel üretimi de yaptığını belirterek, her ikisini de pazarlamaya başladı. 2010 yılında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Trabzon'da uyguladığı 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışmasına katılarak birincilik elde eden Köşeli, 2016 yılında da yine il müdürlüğünce uygulanan Organik Çilek Yetiştiriciliği Geliştirme Proje'sinden de faydalandığını söyledi.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı’mız Sn. Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU’ da bir açıklama yaparak, Sn. Cumhurbaşkanı’mızın 'Ekilmedik bir karış toprak kalmasın' düsturundan hareketle üretimin ve üreticilerimizin her aşamasında her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Tarım danışmanlarımız bu anlamda donanımlı, gerekli bilgiye sahipler. Gerektiği zaman toprak numunesi alımı, tahlili, sonuçların yorumlanması, örnek uygulamalar yapılması, demonstrasyon ve eğitici kurslar düzenlenmesi , çiftçi ziyaretleri,  bitki beslemesi ve zirai müdacele vb.  konularda üreticilerimize yardımcı olmaktadırlar.  Akçaabat’ta tarımsal anlamda adından söz ettiren çalışkan, azimli ,  başarılı ve önder bir üretici olan Fatma KÖŞELİ hanımı tebrik ediyorum. Köşeli bir kadın üreticinin isterse neler başarabileceğini bizlere ve Akçaabat’ımıza göstermiştir. Bunun gibi kadın üreticilerimizin sayısının artmasını istiyoruz. Bu anlamda gece gündüz demeden 24 saat gerek danışmanlarımız gerek teknik ekip ve gerekse oda yönetimi olarak üreticilerimizin yanındayız.   

Bu yıl çilek yetiştiriciliğine verdikleri emeğin karşılığını aldıklarını ifade eden Köşeli, şunları kaydetti:

Nisan ayından itibaren çilek hasadı yapıyoruz. Çilek siparişlerine yetişemiyoruz. Aldığımız eğitimler sonucu çileğin, sadece yaz aylarında değil yılın her ayı ürün verebileceğini öğrendik. Modern damlama sulama sistemi kurulu olan bahçede malçlama sitemi ile çilek dikimini gerçekleştirdik.  Çok zor arazi koşullarına rağmen burada çilek üretimini başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Arazi yapısının  zor olduğundan dolayı taşımacılıkta ,  yöremizde çay ve fındık taşımakta kullanılan teleferik sistemini kurduk. Çilekleri teleferik yardımıyla evimizin kapısına kadar taşıyoruz. Bizim için kolaylık oluyor. 3 dönümden yılda 9-10 ton  civarı ürün alıyoruz. Bu sene fiyatlar ve piyasamız çok iyi, kilosunu 15 TL den satışa sunduk. Ürünlerimizi, aracı olmadan direkt satıyoruz. Pastane, manavın dışında özellikle müşterilerimiz, bizi arıyorlar, ürünleri bahçede görmek istiyorlar, çilekleri bahçeden kendileri toplayıp alıyorlar, biz de memnun oluyoruz."

Köşeli, araziyi büyüttükleri için ürüne de yetişmekte zorluk yaşadıklarını o nedenle duruma göre 5-6  işçi çalıştırdıklarını aktararak, bölge insanımıza iş imkanı da sunmuş oluyoruz. Bu da bizleri mutlu ediyor dedi. 
    
Köşelinin tek arzusu para kazanmaktan öte herkes köyünde bir şeyler ekip diksin topraklarını terk etmesinler. Her şey doğallığını yitirmiş. Ticari amaçlı olmasa bile herkese kendi doğal ürününü yetiştirebileceği bir tarla kurmalarını tavsiye ederim. Böylelikle hem topraklarımız işlenmiş olur hem de kendi ürettiğimiz organik ürünleri yemiş oluruz dedi. 

Japon’ya  gezisi sonrası tarıma bakış açısının genişlediğini ve yeni projeler üzerinde çalıştığını belirtti. Çilek  yetiştiriciliğinin yanı sıra kokulu üzüm ve diğer meyvelerden  de pekmez , reçel , marmelat gibi ürünler de yapan Köşeli ‘nin yeni hedefi  pekmez yapımında gerekli olan meyve suyu çıkaracak presleme makinasına ihtiyacı olduğunu ve bu makinayı almayı planladığını aktardı.