61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantıları bugün başladı. Belediye Meclisi Toplantı Salonunda yapılan toplantının başkanlığını Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu yaptı.  Başkan Zorluoğlu, toplantının hemen başında il genelinde devam eden projelerle ilgili bilgiler verdi. 
Ardından ise meclis üyeleri söz alarak günden dışı sorular sordu. 

CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin ise, “Akçaabat - Mersin dolmuşlarında alınacak araçlarda taşıma teknik şartnamesinde uyumsuz olduğunu söyleniyor. Bu kooperatif üretici firmayla anlaşmaya gidiyor. Ucuz araç alması için. Bu Ulaşım Daire Başkanlığı buranın kooperatifi ile mi görüşür, şoförler odası başkanı ile mi görüşür. En azından yapıldıktan sonra vahlanmayalım.. “ dedi. 
Başkan Zoruloğlu ise belirlenen standartlara uygun olmayan araçların onaylanmayacağına dikkat çekti. Zorluoğlu, “Akçaabat dolmuş medornizasyonu ile ilgili alınacak araçların veya getirilecek araçların UKOME Standartlarına uygun olup olmadığı Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından denetleniyor. Böyle bir şeye müsade etmeyiz. Hukuken de bir boşluk yok, fiilen bunu denetleyecek mekanizmamız var. Böyle bir durum ortaya çıkmaması gerekir. Bu konuda arkadaşlarımızın dikkatli olması gerekir” dedi.