Yapılan bu toplantıda Kent Konseyi Genel Sekreterliğine Recep Şen seçildi. Ayrıca yürütme kurulu, Yıldızlı Mahallesi sahilinde yapılması planlanan Kanalizasyon Arıtma Tesisi’nin   yer seçiminin doğru olmadığı ve bu konuya Kent Konseyi olarak karşı olduklarına dair basın bildirisi yapılmasına karar verdi.
Yürütme kurulu toplantısında Kadın ve Gençlik meclislerinin kurulması için çalışma başlatılması kararı alındı.  İhtiyaca göre kurulması planlanan diğer meclislerin Ocak ayında yapılacak olan Genel Kurul kararından sonra yapılmasına karar verildi.  Akçaabat için yapılması gereken ve önemli olan konu başlıklarının ele alındığı Kent Konseyi yürütme kurulu toplantısında, Yıldızlı’da yapılması planlanan Kanalizasyon Arıtma Tesisi yapımına karşı basın açıklaması yapılması kararlaştırıldı. 
Güney çevre yolunun yapılmasının gündeme getirilip gündemde kalmasının sağlanması yönünde çalışmaların yapılmasına karar verildi. Akçaabat’ın; çevre, aydınlatma, mahalle sorunları ve gençlik sorunları gibi konular konuşuldu. Daha geniş araştırma yapılmasına ve genel kurula kadar on beş günde bir toplanılmasına karar verildi.
Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse, Akçaabat Kent Konseyi olarak amacımızın kente ilişkin temel strateji ve faaliyet planlarının belirlenmesi olduğunu ifade ederek, "Hedefimiz, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturulmasında katkıda bulunmaktır. Ayrıca kentin kimliğine ilişkin tarihi, kültürel ve doğal değerlere sahip çıkmak için geliştirilecek proje öneri ve tekliflerinin gündeme getirilmesi, uygulanması gibi konularda fikir alışverişinde bulunmaktır.” diye konuştu.