Bugün konuyla ilgili Kuzey Ekspres Gazetesinde bir yorum haber yapıldı. Haberde tüm itirazlara rağmen Akçaabat sahili açıklarında derinlik ve sondaj ölçümü yapıldığı iddia edildi. 

İşte bugün gazetede yayınlanan haber şu şekilde: 

SAMSUN’dan Sarp’a uzanan Karadeniz Sahil Yolu dolgusu ile Trabzon sahillerinin büyük bölümünü kaybetmiş, insanları denizden uzaklaşmıştı. Bir kaç ilçede kalan doğal sahillerden biri de Akçaabat İlçesindeydi. İlçede trafiği rahatlatmak iddiasıyla Yıldızlı - Darıca’ya 3,5 km’lik deniz dolgu projesi hazırlayan Karayolları Genel Müdürlüğü tüm itirazlara kulak tıkadı. 

Başta Akçaabatlılar olmak üzere Trabzon halkı, Sivil Toplum Örgütleri, Belediye Başkanları hatta milletvekilleri Akçaabat’ta “Dolgu yol” projesine karşı çıktı. Alternatifler ortaya atıldı. Tüm bunlara inat, Karayolları geri adım atmadı ve Akçaabat açıklarında derinlik ölçümü ve sondaj çalışmalarına start verdi. Peki şimdi yitkililere soruyoruz, “Bu inat neden ve kime karşı?” 

Doğal Sit olan bu sahili yok etmek ne kadar hukuki herkes merak ediyor. Sahil doldurularak trafiği rahatlatmayı planlayan Karayolları ilçede vatandaşların denize girebileceği 7 bin 500 metrelik kumsalın neredeyse yarısın yerle bir edercek. Akçaabat’ta turizme büyük darbe vuracak kıyı balıkçılığını bitirecek. Bu garabet işe imza atanlar tarih boyunca affedilmeyecek. 

Trabzon’da 7’den 70’e hemen herke, “Karayolları Genel Müdürümüz Trabzonlu Abdülkadir Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Trabzonlu Cahit Turhan. Kendi memleketlerine bu denli itirazlarımıza rağmen ihanet edeceklerine ihtimal vermiyor, bir an önce bu projeden vazgeçlemisin ve alternatif projeler üzerinde durulmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandılar. 

Alternatifler ise şu şekilde sunuldu: 
Darıca - Yıldızlı arasında tünelle geçilmesi
Yıldızlı4da hastane önünden Rahman Cami çıkışına kadar olan güzergahtaki yolun iki katlı olması
Akçaabat Tanjans Yolu (Güney Çevre Yolu) düzenlemesi yapılması