23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için ilk tören Atatürk Parkında yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü tarafından çelenk sunuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Güney, Siyasi parti temsilcilerinin ilçe başkanları, daire amirleri, STK Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına Akçaabat Yaylacık Futbol Sahası’nda devam edildi. Akçaabat Yaylacık Futbol Sahası’nda devam eden kutlamalarda açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü yaptı. Kutlamalarda şiirler okundu, günün anlamına uygun şarkılar söylendi ve gösteriler yapıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterileri katılanlar tarafından beğeniyle izlendi.
Gösterilerin ardından resim, şiir ve satranç dallarında dereceye girenlere Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Güney, Jandarma Komutan Mustafa Selçuk, İlçe Emniyet Müdürü Volkan Özeren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü ve Akçaabat Gençlik ve Spor Müdürü Engin Uzun tarafından başarı belgeleri takdim edildi.
Programın son bölümünde ise halkın da katılımıyla günün coşkusunu yaşatmak adına horon oynandı.