Akçaabatlı fotoğraf sanatçıların fotoğraflarının görücüye çıktığı sergiye, Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir,İlçe Emniyet Müdürü Volkan Özeren,  CHP İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu, AK Parti Kadın Kolları, Ziraat Odası Başkanı M. Hikmet Eyüboğlu, iş adamları, fotoğraf sanatçıları, yurt içinden ve yurt dışından gelen halkoyunları ekipleri ve vatandaşlar katıldı. 

Serginin açılış konuşmasını Akçaabat Belediye Başkan Vekili Cevdet Bayraktar yaptı. Bayraktar konuşmasında deklanşör ustalarına, festival halkoyunları gruplarına, vatandaşlara ve emeği geçen herkese teşekkür ederek “Horonun Başkenti Akçaabat’a öncelikle hepiniz hoş geldiniz.  Mavisine, yeşiline, renklerine doyamadığımız Akçaabatımız yurt içinden ve yurt dışından gelen gruplarımızla rengarenk hale büründü. Akçaabat; kültür, sanat, turizm ve spor şehridir. Akçaabat; tarihi derinlikleri olan bir yerdir. Akçaabat; doğasıyla, deniziyle, yeşiliyle gelen herkese kollarını açan gelen herkesi kucaklayan bir şehirdir. Sizleri misafir etmekten onur duyuyoruz. Bu festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel ise konuşmasında “Tarihi değerleri, doğası, folkloru, kültürü ve sporu ile şirin ilçemiz, Akçaabatımız tüm dünyada adından söz ettirmeyi başarıyor. Festival boyunca Akçaabat renklenecek ve şenlenecek. Tam anlamıyla kültür ve eğlence dolu günler yaşanacak. Misafirlerimiz bizim kültür elçilerimizdir. Onlar da gittiği yerlerde Akçaabat’ı anlatacak; Akçaabat’ı tanıtacaktır.” dedi.

Konuşmaların ardından Fotoğraf sergisi gezildi.

Atatürk Parkındaki ‘Karma Fotoğraf Sergisi’nin ardından protokol üyeleri, festival grupları ve vatandaşlar Hamam Çimeni Çarşısı Belediye Müze Sergi Salonunda yapılan ‘Karma Resim Sergisi’ni gezdiler ve Festival Grupları, Hamam Çimeni Çarşısı avlusunda hünerlerini sergilediler. Vatandaşlar tarafından ilgiyle izlenen festival grupları hayranlık uyandırdı. 

29. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halkoyunları Festivali etkinlikleri, çelenk sunma ve Kortej yürüyüşüyle 19 Temmuz 2019’da da devam edecek.