Akçaabat Halk Kütüphane Bahçesinde düzenlenen Kütüphane Haftasının kutlama programına, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Kütüphane Müdürü Ergün Hancı, , İlçe Sağlık Kurulu Müdürü Dr. Alper Kalkışım, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Engin Uzun, Esnaf Sanatkârlar odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, daire amirleri ve öğrencilerin yanı sıra vatandaşlarda katıldı.
Başkan Türkmen Konuşmasında; “Öğretmenlerimiz, değerli Akçaabatlılar hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Bugün kütüphane haftası çok önemeli bir konuyu burada sizlerle birlikte değerlendiriyorum. Benim en çok sevindiğim bir konu ilkokulda okurken ikinci sınıftaydım o zaman başöğretmenimiz İsmail Gedikli bana bir kitap hediye etmişti. Hiç unutmuyorum ve o kitabı saklıyorum. Bu zamana kadar birçok hediye almışımdır ama o hediye kitabı hiç unutmuyorum. Öğretmenimin yazdığı notta hala hatırımdadır, Şefik sınıfın çalışkanı olduğun için bu kitabı sana hediye ediyorum, oku bak içerisinde neler var’ yazmıştı.
Bu kütüphaneye bak bir kitap değil dünyalar var bu kütüphanenin içerisinde. Herkes okumalı ve ufkunu genişletmeli. Çünkü ne kadar çok okursanız ufkunuz o kadar genişler. Kütüphane haftasının teması sürdürülebilir kalkınmada kütüphanenin rolü. Hepiniz takdir edersiniz ki kütüphanenin rolü çok büyüktür. Sürdürülebilir kalkınmanın olabilmesi için eğitimli insanlara ihtiyaç var. Bunun içinde çok okumak lazım.
 Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum ödül alanları tebrik ediyorum görevlileri, başta müdürümüz olmak üzere çalışanları ve kütüphanemizde okuyanları tebrik ediyorum. ”dedi.
Programın ardından Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Esnaf Sanatkârlar odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Engin Uzun, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Alper Kalkışım ve İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Yılmaz 2018 Yılında en çok kitap okuyanlara ödül ve başarı belgelerini verdi.