61SAAT HABER SERVİSİ

Akçaabat Ak Camii önünde düzenlenen mitinge vatandaşlar yağan yağmura rağmen büyük ilgi gösterdi.  

Yaşanan büyük sevgi seli nedeni ile Mitingin yapılacağı alana güçlükle ilerleyen Bakan Soylu'ya Trabzonlu vatandaşlar 'Milletin adamı Süleyman Soylu' tezahüratları yaptı. 

Mitinge katılan isimler arasında AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç,Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi yer aldı. 

SİZE İKİ SELAM GETİRDİM
Alanda vatandaşlara seslenen Bakan Soylu: "Milletine bağlı, devletine bağlı bu güzel insanlar kar yağsa da sıcaklığı ile Dünya'yı ısıtan Akçaabat sağ olasın Akçaabat. Dün Trabzon'daydım Beşikdüzü'nde ve Of'ta böyle bir coşku ile bir arada olduktan sonra Patnos'a gittik. Orada tehditlerle birlikte oyumuzu yüzde 5'e kadar düşürmüştüler. Dertleşmeye gittik yağmur yağıyordu ama binlerce insan yüreği vatan sevgisi ile dolu insan dün akşam Patnos meydanın da bizimle birlikte oldu. Sizin selamınızı söyledim. Yağmur yağdıkça dertleştik, hasretini çektikleri sözlerle beraber dertleştik. Akçaabat oluşturduğunuz bir mesajdır. Bu Süleyman kardeşine güç. kudret destek cesaret verdi. Size 2 selam getirdim birincisi 15 yıldır bu ülkeye sadaktini ortaya koyan milletim diyen ülkem diyen benim insanım diyen bu ülkede kalkınmanın geleceğin imzasını atan ve milleti ile beraber olan cesur bir adam güvenilir bir adam tek millet diyen tek bayrak diyen tek vatan diyen tek devlet diyen milletimizin sevgilisi kıymetli Cumhurbaşkanımızın selamını size getirdim. Cumhurbaşkanımızn Akçaabat ve Trabzon'a çok teşekkürler. Meydan mitinglerinde  kalabalık mitingde hemşerimizin kendisine sahip çıkmasına teşekkürü var. Kıymetli Başbakanımızın havalimanı köprüler, hızlı trenleri milletimizin hizmetlerini gerçekleştiren Binali Yıldırım beyin selamlarını getirdim. 
Diz çöktürmek istediler, Bu kıymetli toprakları esaret içerisinde bir millet olarak yönetmek istediler başaramadılar.  Bu millet elinde silahı ayakkabısı yokken bağımsızlığını kimseye vermedi. Bu güzel cumhuriyeti hür ve bağımsız yaptılar. Bu ülke çok sıkıntılardan badirelerden geçti. bu milleti ayağa kaldırmamak için bu ülkeyi ufkunu geleceğe baktırmak için bu ülkenin üzerine planlar oyunlar kurdurlar. Darbeler yaptılar. Bu ülkede ezanımızın sesini kıstılar. İnançlarımıza değerlerimize saldırdılar.  Bu ülkeden insanlarımız değerleri inançları kimliğinden ötekileştirdiler" dedi.

BU MİLLET KORKAK DEĞİL
Soylu, sözlerine şöyle devam etti: "Diyorlar ki darbecilere anayasa yaptırırız siye anayasa yaptırmayız diyorlar. Bu millet korkak bir millet değildir. Asil bir millettir. 10 yıllarıdır başkalaştırmaya çalışıyorlar.  İrtica, karanlığa gidiyorlar, Sünni Kürt, bası açık başı kapalı diyorlar bu güçlü milleti bölmek ve parçalamak için her şeyi yapıyorlar.  On yıllardır başardılar. %70 Devalüasyonla milleti fakirleştirdiler. hiç bir esnafın derdi yokken hacizlerle boğuşturdular döviz operasyonları ile yaptılar. Alevi Sünni Kürt fişledirler hepimiz ordaydık. Bu millet büyük olduğunu bir kez daha gösterdi. kimseden korkmadı Erdoğan'ı aday olmamasına rağmen başa getirdi. Burada görüyoruz herkes bir şey söylüyor. elbette söyleyecekler. herkes yüreğindeki taşı dökecek. korkutmak yok şiddet yok yalan yok herkes eleştirebilir. Biz bu ülke için çalışıyoruz, millet vatan için çalışıyoruz. Bizi denize dökeceklere sormak istiyorum. CHP'li kardeşlerim Kılıçdaroğlu birileri ile işbirliği yapıyor. Kılıcadaroğlu bu ülkenin millet tarafından yönetilmesini istemiyor. Bu milletin pranga içerisinde devam etmesini istiyor. Bu ne düşmanlıktır bu ülkenin ezanına bayrağına bu ülkenin namusuna göz diken düşamanlardan daha mı uzağız. Biz ne yaptık bu ülkeye. Sabah saat 4'ünden akşam 4'e kadar doktorun yüzünü beklerken bugün insanımızın evine doktor hemşire geliyor. 
Herkes bugün bu ülkeden bir taraftar bir yere rahat bir şekilde uçakla gidiyor. Biz ne yaptık bu ülkenin namusuna göz dikenlerden kötü olduk. İnsansız hava uçağını benim evlatlarım yapıyor. İsrail en zor zamanda bizi yarı yolda bıraktı yapmayız dedi. biz yaptık. Biz çoktan gemileri yaktık Akçaabat. Avrupa'ymış el koyamazmış, terörle mücadele onların dediği gibi yapacakmış. bu ülkenin basına kim musallat olursa onu bitirmesek namerdiz Akçaabat. 
Biz şehir hastaneleri, herkes kendisini ifade edebiliyor. ürkmüyor başörtülü başı acık mecliste oturuyor. Herkes umutla yarına bakıyor."

BU SİSTEM ÇÖZÜM ÜRETEMEDİ
Soylu, "Şimdi biz ne yaptık Türkiye'ye biz ne yaptık ki bu ülkeye ki istila etmek isteyenlerden daha kötü olduk. Bu kardeşiniz milletvekili seçildi bizi Ankara'ya gönderdiniz. Hükümet niye o dönem kurulamadı. Övündükleri sistem var ya bizi boşluğa düşürdü. Bu sistem çare çözüm üretemedi. herke yarın ne yapacağız dedi. Hadi bakalım isterseniz kurun dediler yapılamadı geçeci bir hükümetle 1 kasıma geldi. 7 aydır terörle uğraşıyorum. terörle mücadele sandalye sayısı ile olmaz.  siyasi gücünde zafiyete  düşersen terörler mücadele yapamazsın. aslanlar gibi mücadele ediyorlar. şehit oluyorlar. Mağaralara girerken Allah diyerek giriyorlar. 7 hazirandaki tabloyu sizde bizde biliyoruz.  
Terörler mücadele siyasi istikrarla olur.  Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu'na görev vermedi. MHP dedi biz böyle şeylerle olmayız. kim destekleyecekti azınlık hükûmetini PKK'nın partisi HDP destekleyecekti.  Her operasyonda evlatlarımıza bir şey olmasın en önemli an sığınağı buldukları ve karşılaştıkları o  ve en önemli andır. Dualar ediyoruz. 7 haziranda azınlık kurulsaydı. Hendeklerle çukurlara mücadele ettik, azınlık hükümetini destekleyen PKK'nın sözde partisi bu mücadeleyi verir miydi. Her zaman bu oyunlar oldu. Her zaman transferler güçsüzlükler bu ülkede yaşandı. Türkiye istikrarlı olmasın sürekli kendi içerisinde hükümet kim olacak tartışmaların olan bir ülke olsun geleciğe bakmasın ideallerini gerçekleştirmesin istiyorlar. Bir gece saat 1 de ilçeye gittik. Asker polis korucularımızın yanına gittik. 5 saat toplantı yaptık. Vali dedi ki bu akşam lice vekili geldi. kesinlikle yapmayın dedi. orada 70'e yakın teröristi etkisiz hale getirildi. 25 yıldır girilmeyen yerlere girildi.  Burada hiç bir santimetre kare sizin değildir ay yıldızlı bir bayrağındır bir anlayış ile mücadele ediyoruz. Avrupa PKK FETÖ DHKPC delirtiyorlar sonrada sahaya sürüyorlar. Vize anlaşmalarını bitirdik. bir madde koydular ortaya. Terörle mücadele kanunu deştirin dediler. bu açık bir şeydir. bu demektir bu PKK'ya Güneydoğu ve anadoluyu verin ortak yönetin. Bu bir zillettir. Bütün Avrupa bilmelidir bu vatanda tek bir fert kalana kadar kimse tek Bir toprak alamaz. Tüm Avrupa ülkeleri topu gelsin bize Akçaabat yeter bize türkiye yeter" dedi.