Yardım tırlarının uğurlanması öncesinde düzenlenen törene, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, Akçaabat Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Emre Akgün, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk, Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şube Başkanı Eyüp Gedikli, Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Hotaman, sivil toplum örgütleri yöneticileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Akçaabat her bir ferdiyle bu kampanyaya destek vermiş ve kampanyayı duyan herkes elinden gelen desteği esirgememiştir, şeklinde konuşurken, " Akçaabat bu kampanyaya sahip çıktı ve destek verdi. 6 Tır semboliktir. Akçaabat, Trabzon ve bütün ülke olarak, millet olarak gönlümüzü açmışız. İhtiyacı olan herkese biz elimizi de gönlümüzü de yüreğimizi de açarız. Bugün ülkemizde 3 milyona yakın misafir ettiğimiz Suriye halkı var.  Biz bu insanlara yardım ediyoruz ve bundan sonra da yardımcı olacağız. Önemli olan bu tür durumların bir daha yaşanmamasıdır. Onun için her zaman diyoruz ki, bizler tarih boyunca olduğu gibi her zaman dik ve diri olmak durumundayız. Milli ve manevi değerlerimizi her zaman yaşatmak ve canlı tutmak zorundayız. Bu vesileyle kampanyaya destek veren tüm kurumlara ve vatandaşlara teşekkür ederim." dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ise yaptığı konuşmada, " Akçaabat’ın güzel bir birliktelik sağladığını ve kısa süre içerisinde 6 TIR dolusu malzeme topladığını belirtti."

Yapılan konuşmaların ardından yardımların yüklendiği tırlar, edilen dualarla birlikte Suriye’nin Halep kentine uğurlandı.

Halep’e uğurlanan yardım tırlarının içerisinde; 2.500 adet battaniye, 1.600 adet 50 kg’lik paketlerde un, 300 adet soba, 1.200 paket çocuk bezi, 10.000 parça mutfak malzemesi, 560 adet tek kişilik yatak, 500 paket gıda malzemesi, 600 çift ayakkabı, 700 paket elbise (giysi), 250 paket çocuk maması, 600 koli temizlik malzemesi, 150 paket çocuk ihtiyaçları, 350 adet hasır ve sofra bezi yer aldı.