Akçaabat Ülkü Ocakları Başkanı Taygun Kıvanç Kırımlı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Türk tarihinin gurur dolu dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos, Türk milletinin bağımsızlığı için attığı nihai adımın, düşman saflarında yankılandığı tarihtir. Bu hamle neticesinde Türk kurtuluş mücadelesi, bir milletin var olma ve yaşama arzusunun gönüllerde yükseldiği kutlu bir dönem olarak tarihteki ayrıcalıklı yerini almıştır.

30 Ağustos, ilhaka ve işgale karşı koyan ve uzak diyarlarda dahi yankılanan bir ruhun hedefe aktığı bir zirve noktasıdır. Onu hatırladıkça gözleri hasretle yaşarmayan, göğüsleri gururla kabarmayan, yürekleri coşkuyla çarpmayan yoktur.
Atatürk’ün “Hiç bir zafer gâye değildir. Zafer, ancak kendisinden daha büyük olan gâyeyi elde etmek için gereken en belli başlı vasıtadır. Gâye, fikirdir” ve ”Bir fikrin istihsâline dayanmayan bir zafer pâyidar olamaz” sözlerinde anlamını bulduğu üzere bu bayramı kutlamaktan daha da önemlisi, bu başarıyı sağlayan yüksek fikirlerin ve Türklük ruhunun yaşatılmasının ve yüceltilmesinin temel hedefimiz olması gerekliliğidir.

Biri Anadolu’yu Türklere açan (Malazgirt Savaşı), diğeri tescil eden her iki zaferin de Ağustos ayında gerçekleşmesinin anlamı ayrıdır. Yine bu ay içinde gerçekleşen Otlukbeli, Çaldıran, Mercidabık, Mohaç Savaşları ise Türk milletinin vatanına, devletine ve milletine olan inancının en büyük göstergeleridir. Ağustos ayını “Zafer Ayı” yapan da bu üstün başarılardır.

Anadolu'da varlığımızı duyuran, pekiştiren ve tescilleyen bu zafer ayında, varlıkları artık vatanın bağrına emanet olanları başta büyük komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmetle anıyor; bu hakikati omuzlamaya devam eden vatan evlatlarını da hürmetle selamlıyoruz. Kutlu olsun..