61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve çok sayıda idari amiri ile birlikte Akçaabat Belediyesi’ne çıkarma yaptı.

Burada muhtarlarla toplantı gerçekleştiren Zorluoğlu ve beraberindeki ekibe Akçaabat Yaylacık Mahallesi Muhtarı Hakan Karan'dan protesto geldi.

TOPLANTIYI TERK ETTİ

Zorluoğlu'nun  ve TİSKİ'nin kendi mahallelerinde yaşanan sorunla ilgilenmediğini ifade eden muhtar Karan toplantıyı protesto ederek terk etti.

KONUŞMAYA ADAM BULAMADIM

Düzenlenen toplantıda yaşadığı sorunu dile getiren Karan "Bu son 6 ayın 3 ayını hayatımın 10 yılına değer bir şekilde eziyet çektim. Bunun sebebi de özellikle TİSKİ olayıdır. Müdürü geldiği zaman ziyarete gittik. Bize çok kendine güvenli bir şekilde dedi ki "Görev yaptığım yerde 3 ay sonra koridorda içinde konuşmaya adam bulamadım burası böyle olacak". Ben de kendisine dedim ki ben burada 3. gün çalışıp 4. sabah gün kaçan müteahhit gördüm, 10 metreyi aşamadı. Burayı Van'la karıştırmayın dedim. Haklısın dedi. Bir slogan var, lağımlar denize akıyor keşke denize aksaydı da karada su işini halletseydik. 3 aydır ne çektiğimi bir Allah bilir bir de ben. Bir gece yarım saatte 36 kişiyle görüştüm. Önce başkanı müdürümü aradım ulaşamadım. Size 4 tane fotoğraf attım, 10 dakika içinde fotoğrafları gördünüz. 15 saat beklediniz sayın başkanım, 15 saatin sonunda ben sizi aradım yine bakan olmadı, tabi bakamazsınız, bu kadar elamet var bu kadar eziyet var, gerekçesi ne dememişsiniz. Sevgilerimi sunuyorum, özür diliyorum ama bende sizi protesto ediyorum." diyerek salondan ayrıldı.

YERSİZ BİR TEPKİ

Muhtarın tepkisinin yersiz olduğunu ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu "Bizi dinleme inceliği zarafetini göstermedi, kendisini bu tavırdan dolayı kınıyorum. Bu şekilde yaklaşımla Yaylacık’a seçildiği insanlara hizmet edemeyeceğini herkes tarafından kınanması gereken bir yaklaşım olduğunu ifade etmek istiyorum. Gelip burada şov yapıp ben sizi protesto ediyorum diyerek gitmenin bir faydası olmayacağını ifade etmek istiyorum. Burası siyasi şov yapılacak yer değildir" dedi.

İTİBAR ETMİYORUZ

Zorluoğlu, şöyle devam etti: "Hangi mahallenin kime ne oy verdiğini açıp bakmış değilim. Ben buna bakmam, ihtiyaç nerede varsa oraya hizmet ederim, bir takım siyasi naralarla kibar nazik olmayan bir tarzla buradaki işbirliği iştişareyi zedelemeye çalışmak iyi ve doğru olmadı. Sizlerin dikkatlerine ve takdirlerine sunuyorum. Bugün Akçaabat'ta muhtarımızın bu tavrı beni üzdü, içeriği itibariyle kıymet vereceğimiz bir içerikte konuşmadı, çok da itibar etmiyoruz."

ÖZÜR DİLİYORUM

Cevizlik mahalle muhtarı Cavit Başocak ise, "Yaylacık mahalle muhtarının söylemlerine katılmıyorum. Kendisini kınıyorum. Onu adına sizlerden özür diliyorum" dedi.