Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde akıllara durgunluk veren bir cinayet yaşandı. Amca çocukları, önce alkol aldı, sonra okey masasına oturdu. Masada "taş atma" yüzünden meydana gelen tartışma köye kadar sürdü, sinirlenen şahıs, amcaoğlu ile eşini kurşun yağmuruna tuttu. Olayda bir kişi öldü, bir kişi yaralandı.

Vakfıkebir'in Bozalan Köyü'nde yaşayan emekli öğretmen Seyfi T. (Turt) ((60) ile amcasının oğlu işçi emeklisi Mahir T. (58) ile birlikte ilçe merkezine indi. Akşam saatlerine doğru burada alkol alan iki kuzen, daha sonra ilçe merkezinde bir kahvehanede okey oyunu oynamaya başladı.

OKEY TARTIŞMASI
Çayına, kahvesine oynanan oyunun sonlarına doğru iddialara göre, okey taşı atma yüzünden kuzenler arasında tartışma çıktı. Seyfi T., "Sen sürekli elini bozup bana yanlış taşlar atıyorsun Kırmızı 2'liyi niye atmadın" diyerek kuzeni Mahir T. ile alkolün etkisiyle tartışmaya başladı. Kavgayı araya giren şahıslar önledi. Kuzenler ayrı araçlarla köye döndü. Öfkesi dinmeyen Seyfi T., kuzeni Mahir T.'nin evinin önüne giderek, bağırıp hakaretler etmeye başladı. Dışarı çıkan Mahir T. ile kuzeni yeniden kavga etti. Tartışma sırasında Seyfi T. belinden çıkardığı silahla Mahir T. ile eşi Havva T'ye (56) ateş etti.

OLAY YERİNDE ÖLDÜ
Mahir T. olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan eşi Havva T. köylüler tarafından, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olaydan sonra aşırı alkollü olduğu iddia edilen Seyfi T. jandarma ekiplerince yakalandı.

MUHTAR: "OKEY OYNARKEN TARTIŞTILAR"
Köy muhtarı Mustafa Turtoğlu, uzaktan akrabası olan kişilerin arasında herhangi bir husumet olmadığını belirterek, "Beraber alkol aldıktan sonra oyun oynamak için gittikleri kahvede, şu taşı bana niye atmadın, sayımı neden eksik yazdın gibi nedenlerle tartıştılar.

İlçede kavga ettiklerinde oradaydım araya girerek kavgayı ayırdım. Sonra köyde maalesef böyle bir hadise meydana geldi" dedi.