Trabzon’un Yomra İlçesi Kaymakamı Fatih Akkaya İçişleri Bakanlığı tarafından Avrupa Konseyi’nde Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde çalışmak üzere görevlendirildi.

Kaymakam Akkaya için Yomra İlçesi’ndeki Saray Restaurand’da bir veda yemeği düzenlendi.

 

Yemeğe Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Yomra Garnizon Komutanı Fehmi Başbağcı, Yomra Milli Eğitim Müdürü Sait Yaşıyan,  Yomra Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Pehlivan, belediye meclis üyeleri, daire amirleri Kaymakamlık ve ilçe müdürlükleri çalışanları ile çok sayıda işadamı katıldı.

2 YILDA ÖNEMLİ HİZMETLERDE BULUNDU

Veda yemeğinde konuşan Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu 2 yıldır birlikte görev yapmaktan mutluluk duyduğu Kaymakam Fatih Akkaya’ya hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek ‘Gönül isterdi ki Kaymakam bey ile 5 yıl görev yapalım. Gerçekten Yomra’ya önemli katkıları oldu. Üretken, çalışkan başarılı ve vizyonu geniş, çok iyi bir insan. Yomra’nın merkezi ve köylerinde dağ bayır demeden gezip, çalışıp vatandaşlarla çok iyi ilişkiler kuran bir arkadaşımız.

 

Trabzon ilimize baktığımızda 18 ilçenin içinde Yomra İlçemiz çekim merkezi haline gelmiştir. Son zamanlarda 2 yıl içinde yapılan yatırımlarda beraber imzalarımız vardır. İlçem adına kendisine şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonraki görev ve yaşam hayatında eşiyle biraber, kızıyla beraber mutluluklar diliyorum’ ifadelerini kullandı.

 

YOMRA’YI DAHA ÇOK TANITMALI VE KONUŞMALAYIZ

 

 

Veda yemeğinde duygusal bir konuşma yapan Kaymakam Fatih Akkaya’da Yomra’da görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek ‘2 yıl önce Yomra’da göreve başladım. 18 ilçemiz var Trabzon’da. En önemli ilçesi. En hızlı gelişen ilçesi Yomra. İlçe kaymakamı olarak buna tanıklık etmek destek olmaktan büyük mutluluk duydum.

Trabzon’daki diğer meslektaşlarımızla da sürekli konuşuyorum. Onlarda edindiğim intiba üzerine diyorum ki;

Trabzon’un en kaliteli daire amirleri ve ekipleriyle ile çalışmaktan büyük mutluluk duydum. Benim yükümü hafiflettiler. Mesai mefhumu gözetmeksizin gece gündüz çalıştık. Allah onlardan razı olsun.

Yomra’nın ilk 3. Sınıf kaymakamı olduk.

Gönül isterdi 5 sene kalalım. Birlikte çalışmaktan onur duyduğum Belediye Bakanımız İbrahim Sağıroğlu ile daha çok çalışalım. Yomra’mıza daha büyük katkılarda bulunalım.
Planımızda buydu. Ama Allah ‘Benim karşımda komik duruma düşmek isterseniz plan yapın’ diyor. Allah’ın (cc) planı her zaman başka oluyor. Bize’de gitmek göründü.

Nasipse, Avrupa Konseyi’nde bakanlığımız adına görev almayı Rabbim bana nasip etti. Öncelilke rabbime sonrasında bizim önümüzü açan sayın vali yardımcıma, Rahmetli Doktor Recep Kızılcık Valime benim kişisel gelişimde çok büyük katkıları oldu. Şu an görevde olan Sayın Valimiz Abdil Celil Öz Beyfendiye, bakanlık personeline, sayın Bakaımız Efkan Ala’ya, sayın bakanlık müsteşarımıza, bu göreve atanmamda emekleri ve duydukları güven için sonsuz teşekkür ederim.

Ayrılık zor, bir yandan güzel şeyleri anlatırken bir yandan bunları bırakmak zorunda kalıyorsunuz. Çok zor.

Ama gideceğimiz yere bakıyorum. İçişleri bakanlığı adına ilk defa yapılan bir görevlendirme. Daha önce hiç yapılmadı.

Ona baktığınızda da kendi kariyeriniz açısından seviniyorsunuz. Sevinç ile üzüntüyü biradada yaşıyorsunuz. Zor bir durum.

Ben sizleri çok özleyeceğim.

Bir tek tavsiyede bulunacağım. Yomra bir tane. İkinciside olmayacak. Ekonomisiyle, eğitimiyle, ticari faaliyetleriyle, turistik anlamdada, otel faaliyetleri ile de, Trabzon’un en gözde yeri. Benim ricam tabi bunda Trabzon’u yönetenlerimizinde önderliği gerekecek.

Yomralıyız bilincini yerleştirmek için çaba gösteri. Eğitimimizle, turizimimizle, Dünya Ticaret Merkezimizle, Avrasya Üniversitemizle, ticaret alanlarımızla, otelerimizle, Cevahir ve yapılacak daha birçok otelimizle. Yomra’da görev yapanlar ben Yolmra’da görev yapıyorum ‘Diyebilmeli’ bununla övünç duymalı. Muhtarımız, köydeki vatandaşımız. Bunu yaparsa Trabzon yeni bir şehir kazanacak. Yomramızın önü açık.

Belki haddime değil ama bunlar benim benim nacizane tavsiyem. Allah hepinizden razı olsun. Hakkım helal olsun, sizler de hakkınızı helal edin. Allah’a emanet olun’ dedi.

 AKKAYA ÇOK ÇALIŞKAN BİR KAYMAKAMDI

 

Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin’de veda yemeğinde yaptığı konuşmada Fatih Akkaya’ya hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

Veda konuşmalarının zor olduğunu dile getiren Ertekin, ‘Bizim görevimizde çalıştığınız yer ile bütünleşme vardır. O ilçeyi belli bir noktaya getirme, ekonomik ve toplumsal olarak geliştirme anlayışı ve misyonundan kaynaklanmaktadır.

Bu da bizler için gerçekten orayla bütünleşmemizi ortaya çıkarıyor. Ayrılırken de duygusal anlamda veda etmek zor oluyor.

Fatih Akkaya kaymakamımızla ilk hatırladığım sel afetinde beraber o dağ tepe yağışlı havalarda çıktığımızı hatırlıyorum. Daha sonra birçok projede azimli bir şekilde heyecanla gerçekten ilçeye ait birçok konuda heyecanla ve ısrarla işini takip ederek ilçesine birşeyler kazandırmaya çalışan çok çalışkan bir arkadaşımızdı.

 Tabi ki bu özellikler bir idareci için çok önemli. İlçe halkıyla bütünleşmesi, ilçedeki daire amirleri ve bürokratlar ile birlik bütünlük içinde çalışması, çok anlamlı ve güzel hizmetler. Kendisinin yeni görevide İçişleri Bakanlığı açısından yeni ve anmalmı, çağırı açıcı bir görev. İçişleri adına Avrupa Konseyi’nde çalışmak onurlu bir görev. Kendini geliştirme anlamında da çok önemli. Ben meslektaşlarımıza sürekli tavsiye ettiğim, yüksek lisans yapmaları eğitimlerini devam ettirmeleri, yabancı dillerini geliştirmeleri yönünde telkinlerim oldu. Çünkü kendimde şu an doktorayı bitirmek üzere olan biriyim. Ben şuna inanıyorum. Gerçekten başarılı olacaksak kendimizi her alanda geliştirmemiz ve toplumun biraz daha önünde olmamız gerekiyor. Dolayısıyla böylesine çok değerli bir meslektaşımızında böylesine önemli bir görev yapacak olması büyük bir onurdur’ ifadelerini kullandı.  

 

Yemeğin sonunda Kaymakamlık çalışanları adına Kaymakam Fatih Akkaya’ya hediyesini  Trabzon Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu birlikte verdiler.