CHP Trabzon İl binasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ve Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ile bir basın açıklaması düzenleyen Karan, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in, CHP Heyeti'nin dün Trabzonspor'u ziyaretinden sonra yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener’e büyük tepki gösteren Karan, “Sadri Şener’in tutumunu çok yanlış buluyoruz. Sadri Şener’in babası CHP’de Bakanlık yapmış bir siyaset adamıdır. Sadri Şener aklına estiği zaman CHP’yi hedef alamaz. Biz Trabzonspor’u her zaman siyaset üstü görmüşüzdür. Daha önce siyasiler Avni Aker’e masa kurup basın toplantısı yaparken, biz onun yanlış olduğunu o zamanda söylemiştik. Sadri Şener şike konusunda tepki gösterecekse 'Şikeyi şahıslar yapar, kurumlar yapmaz' diyerek Platini ile görüşerek Fenerbahçe’nin yapmış olduğu olayı meşrulaştıran Başbakan'a göstermelidir. Eğer Sadri Şener gücü yetiyorsa korkmuyorsa 'sen de şikeye neden alet oldun?' diyebilmelidir. Başbakan'la arasını düzeltmesi için bize saldırıyor. Bunu yapmaması gerekiyor. Aklına geldiğinde bize saldırmasın, korkmuyorsa Başbakan'ın karşısına çıksın" dedi.

"ŞİKE YARGILANACAK"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztarak ise spor kulüplerinin siyasete alet edilmesinin doğru bir şey olmadığını dile getirerek, “Biz her kulübe aynı mesafede davranıyoruz. Biz bu ülkede adaletin herkese objektif olarak uygulanmasını istiyoruz. Biz bu ülke adaletin üzerinden hükümetlerin, başbakanların vesayetinin kalkmasını istiyoruz. Bizim çığlığımız budur. Yoksa onu tutuyoruz, bunun tutuyoruz, şike, yargılanacak, yargılayın doğru düzgün. Ama bir şeyleri eğip bükmeden. Biz buradaki bir takım kısır çekişmelerin içine girmek istemiyoruz. Ben kulüp içerisindeki bir takım sıkıntıların CHP üzerinden çözülmeye çalışılmasının kimseye faydası olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul Tenis Turnuvası ödül töreninde bakanların protesto edilmesi olayını da değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, “Belli sınırları aşmadığınız sürece herkes protesto edilebilir. O bakanların 'bizi niye protesto ediyorlar' diye araştırmaları lazım. Dönüp buna bir bakacaklar. Bir ülkede protesto var, o ülkeye zarar verir, böyle bir şey yok kardeşim. Eğer bir ülkede ne kadar özgürlük varsa, ne kadar çatışma olmadan tartışılabiliyorsa, hükümetlerini protesto edebiliyorsa o ülkenin itibarı o kadar yüksek olur. Avrupa ülkelerine dönüp bir bakın, bir sürü protesto var” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından CHP İl Başkanı Yavuz Karan, 1963 senesinde aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak'ın babası Orhan Öztrak ile Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in babası CHP'de eskiden bakanlık yapmış olan Ahmet Şener'in de aralarında bulunduğu bir fotoğraf hediye etti.