İYİ Parti Şalpazarı İlçe Başkanı Şennaz Yılmaz, İYİ Parti Şalpazarı Belediyesi Başkan Adayı Mehmet Öngöz ve beraberindeki partililerle ilçe merkezinde esnaf ziyareti yapan Aksoy, Şalpazarı halkının da desteğini istedi. Büyükşehir uygulamasına geçildikten sonra kaynakları azalan ilçelere yönelik uygulamaları hayata geçireceğini dile getiren Aksoy, şehre merkezi bütçenin yanısıra kaynak sağlayacak bir çok projesi olduğundan bahsetti. İlçe merkezinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Aksoy, Şalpazarı programının devamında Acısu ve Kabasakal Mahallelerini ziyaret etti. Buralarda vatandaşlarla buluşan Aksoy bir konuşma yaptı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde savurgan bir yönetim anlayışının hakim olduğu yorumunda bulunan Aksoy, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Üretmeyen bir belediyemiz var. Savurgan bir belediyemiz var. Birçok sorun hala çözüm bekliyor. Bu şehirde bitirilmiş ne var? Başarılmış ne var? Doğalgaz mı bitirildi? Rize neredeyse doğalgazı bitirdi. Trabzon’da hala bitirilmedi. Çöp sorunu mu aşıldı? Çöp değerlendirmesini bilen için büyük bir nimet ama bizim belediyemiz yap-işlet- devret modeliyle elinden çıkardı. Neden bu işi Trabzon Büyükşehir Belediyesi kendisi yapmadı? Kentsel dönüşüm mü bitti? Hala 2023’ten bahsediliyor. Ulaşım sorunu mu aşıldı?

Makam araçlarının sayısı almış başını gidiyor belediye kendi imkanlarıyla kapısına su getiren vatandaşın suyuna saat bağlıyor; bağlatmayana cezai müeyyide uyguluyor. Ben söz verdim belediye başkanı olursam; vatandaşın kendi bağladığı Sudan para almayacak, şebeke suyuna da yüzde 50 indirim yapacağım.”

HAKKINIZI KORUYACAĞIZ 
Konuşmasının devamında Trabzonlu vatandaşların haklarını koruyacağının altını çizen Aksoy, “Bugün vatandaşlar, keşke büyükşehir olmasaydık diye sitem ediyorsa bunun sorumlusu üretmeyen, savurgan belediyedir. Biz bunun önüne geçmek için sizden destek bekliyoruz. Çok çalışmaya, etkin çalışmaya, hakkınızı hukukunuzu korumaya söz veriyoruz” ifadelerini kullandı. Konuşmasının sonunda vatandaşların sorularını cevaplandıran Aksoy, çalışmalarına devam etmek üzere Şalpazarı programını sonlandırdı.