Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş’ın, Trabzon’da göreve geldiği üç yıl önce başlattığı ve geleneksel olarak sürdürdüğü, ayrı ayrı tüm ilçelerdeki okul aile birliği başkanları ve okul müdürleriyle birlikte gerçekleştirdiği toplantıların bu yıl Of’tan sonra ikincisi Akçaabat’ta yapıldı.
 
Akçaabat Şehit Samet Uslu Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapılan toplantıya Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü, Trabzon Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Hüseyin Burak Fettahoğlu, Mesut Kaş, Ayhan Alemdar ve okul aile birliği başkanları katıldı.
 
Eğitim-öğretim konularında zamanla oluşan veya oluşabilecek sorunların istişare edilerek çözüme kavuşturulduğu toplantıda; ilimizde son üç yılda yakalanan başarının, değişim ve gelişimin daha üst seviyelere nasıl çıkarılacağı konularında da çeşitli öngörülerde bulunularak planlamalar yapıldı.
 
Toplantıda, öğrencilerin sadece akademik olarak değil, milli ve manevi değerlerle yüklü, kutlu vatan toprağını yüceltecek, gelecek nesillere güzel örnek teşkil edecek şekilde ve düzeyde yetiştirmenin önemine de bilhassa vurgu yapıldı.
 
Üç yıldır, Türkiye’de sadece Trabzon’da uygulanan ve tüm okul aile birliği başkanları tarafından takdirle karşılanan toplantılar, Trabzon’daki 18 ilçede de yapılacaktır.