YAKLAŞIK 7 yıldır Trabzon’un gündeminde olan Akyazı Projesi’nin stadyum ihalesini alan firma Trabzon’a gelerek alt yapı çalışmalarına başladı. İhaleyi alan konsorsiyumun ortaklarından Turan Yeşilbaş, “Şantiyemizi kurduk. Makine ve tesisatlarımız da yerleştirildi. Sadece fiziki anlamda kazma vurmak için gün sayıyoruz. İnşallah Temmuz ayı içinde fiili çalışmalara başlayacağız” dedi. Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da olayı yakinen takip ettiği ve müteahhit firma ile sık sık görüşerek bilgi aldığı öğrenildi.

Yaklaşık olarak 7 yıldır Trabzon’un gündeminde olan Akyazı Projesi’nin stadyum ihalesini alan firma elemanları Trabzon’a gelerek altyapı çalışmalarına başladı. Söz konusu alandaki bazı eksikliklerin tamamlanması ve kısmi teslimat yapılmasından ötürü firmanın ancak proje üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü öğrenilirken, Temmuz ayı içinde fiziki çalışmaların da başlayacağı öğrenildi.

BAKAN BAYRAKTAR İLE SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDEYİZ

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın geçtiğimiz hafta yapım ihalesini alan firmanın müteahhitleri ile Ankara’da bir araya gelerek, eksiklikleri ve sorunları konuştuğu, Akyazı Stadyum çalışmalarının biran önce başlaması için ne gerekiyorsa yapılmasını istediği belirtildi. Bakan Bayraktar’ın ilgili firmaya da her türlü desteği verdiği ve çalışmaları da yakından takip ettiği kaydedildi.  İhaleyi alan konsorsiyumun ortaklarından Turan Yeşilbaş, “Personelimiz orada, zaman zaman gidip geliyorlar. Şantiyemizi kurduk, makine ve teçhizatlarımız da yerleştirildi. Fikir ve düşünce olarak yapılacakları planlayıp projelendiriyoruz. Sadece fiziki anlamda kazma vurmak için gün sayıyoruz. İnşallah Temmuz ayı içinde fiilen çalışmalara başlayacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Erdoğan Bayraktar ile de sık sık bir araya gelip durum değerlendirmesi yapıyoruz. Kendisi bu konuyla oldukça ilgili. En az bizler ve Trabzonlu hemşehrilerimiz kadar kendisi de burasının biran önce yapılmasını istiyor. Bu anlamda da kendisiyle sürekli istişare ve görüşme halindeyiz” diye konuştu.