61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Valiliği tarafından damlarınızı yıkın, kayıklarınızıda oradan çekin talimatına karşılık ‘Biraz daha süre istiyoruz’ diyen kooperatif üyeleri bugün bir kayığı ateşe verdi.

Akyazı sahilinde toplanan balıkçılar adına konşan Çınaraltı Suürünleri Kooperatifi yönetim kurulu üyesi Kamil Güveloğlu,  Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ü basit bir sorunu çözememekle suçlayarak şunları söyledi;

153 BALIKÇI İSYANDA

"Bize burada yeni bir proje yapılacak bu proje kapmasında size barınak temin edilecek diyorlar. Süresi belli değil. Onayı alınmamış. Biz bu süreçte ne yapacağız diyoruz 10 taneniz Akçaabat’a, 10 taneniz Faroz’a şeklinde uygulanması mümkün olmayan çözümler sunuyorlar. Biz burada 153 balıkçıyız. Ve hapimizin evi çoluk çocuğu var. Bize adeta baskı ve zulüm ediyorlar. Damlarınızı yıkın, kayıklarınızı hemen kaldırın yoksa biz kaldıracağız diyorlar. Zaten burayı göle çevirip kayıklarımızı sahile hapsettiler. Şimdide istediğimiz süreyi vermiyorlar"

TRABZON VALİSİNE 'ALEV TOPLU' GÖNDERME

"Buradan uyarıyorum. Bu sorunu çözemeyen Sayın Trabzon Valisi’de duysun.  Tüm damları Başbakan’ı geldiği gün yakacağız burayı alev topuna çevireceğiz. Tüm kayıklarımızı damlarımızı yakacağız.  Bizimde yasal hakarımız var. Biz 153 kişi hukuki haklarımızı saklı tutuyoruz. Yetkili makamlara yeterli şikayetlerimizi yapacağız. Herkes takkeyi önüne koyup düşünsün. Eğer bir mülki amir vatandaş ile diyalog kurup bu sorunu çözemiyorsa 153 kişide bu hesabı bir şekilde soracaktır. Yarına burayı alev topuna çevirip bu hesabı soracağız” ifadelerini kullandılar.

Balıkçılar bugün veya yarın kendilerine bir çözüm getirilmediği taktirde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Akyazı’da temel atacağı gün tam damları ve kayıkları ateşe vereceklerini ifade ettiler.