61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaklaşık 1,5 aydır kapalı olan Trabzon  ile Akçabat Arasında ki Akyazı geçişiyle ilgili konuştu.

Burada meydana gelen heyelan nedeniyle yol kapanırken ne zaman açılacağı ise hala muallakta. Karayolları bölgede ki heyelan tehlikesi nedeniyle yolu açmazken, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu bölge ile ilgili Karayollarına kamulaştırma tavsiyesinde bulundu. Burada heyelana neden olduğu ileri sürülen duvarla ilgili de ruhsatsız oldğu için cezai işlem uygulandığını kaydetti.

Genç, “Akyazı mahallemizde anayolun kapanmasına sebep olan bir duvarın yıkılmasıyla bir hadise meydana geldi. Bu konuda hem valilik, hem başsavcılık hem de Ortahisar Belediyesi olarak biz de yetki alanı itibariyle Valilikten Büyükşehir’e, Büyükşehir’den bize yazı geldi.  Başsavcılıktan gelen rapor da bize geldi. Her iki raporu da bir kendi bünyemizde kurduğumuz komisyon marifeti inceledik. Yıkılan duvarla ilgili olarak encümen kararıyla işlem yapıldı. Ancak ne bizim raporumuzda ne başsavcılığın raporunda bu binanın yıkılacak can ve mal güvenliğini tehdit eder şekilde bir yapı niteliğinde olmadığı için biz duvarla yaptığımız işlem dışında her hangi bir işlem kalmadı. Oranın kaygan zemin olması nedeniyle Karayolu kendi güvenliğini teminat altına almak için kamulaştırma yapabilir. Bunu Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Genel Müdürlüğü yapabilir. Bu konuda bize yazılar geldi. Biz de bunun üzerinde yaptığımız raporla birlikte biz de bu kararı aldık. Karayolları bölge müdürlüğünün bizden yolun bir an önce açılması için istediği araç desteğini de verdik.  Duvar için cezai işlem yapıldı. Ruhsatsız idi. İlgilisine duvarı ruhsatlandırarak belediyemizden onaylanması şartıyla beraber ama mevcut duvarın ruhsatsız olması nedeniyle ceza işlem uyguladık” dedi.