Belediye Meclis Üyesi Adayları ve partililerle Trabzon’un merkezi Uzunsokak’ta seçim çalışmalarını sürdüren CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Akyüz, Uzunsokak esnafının ekonomik koşullardan dolayı zor durumda olduğunu anlatması üzerine “Paramızla geleceğimizi ipotek altına aldık” dedi. 
Bir çok esnafın dükkanını kapatma noktasına geldiğine dikkat çeken Başkan Adayı Salih Akyüz, “Bizim önümüze bir metre ışık tutuldu, bir metre sonrasını göremiyoruz.

Ülke ekonomisi çok uzun yıllardır sinyal veriyordu. Hataların ve yanlışların üzerini kapata kapata bu noktaya geldik. Artık üzerini kapatabilecek büyüklükte bir örtü bulamıyorlar. Ekonomi dibe çöktü. Esnaf, işçi, memur kıt kanaat geçiniyor. Paramızla geleceğimizi ipotek altına aldık. İnsanların borçları arttı, çocuklarımızın bile borcu var. Neden? Bu ülkenin kaynakları geleceğimizi aydınlatacak şekilde kullanılmadı. Bu ülkenin ekonomisini, ticaretini yükseltecek, konforunu arttıracak yatırımlara harcanmadı. Biz geleceğe daha umutlu nasıl bakabiliriz. Bütün çalışmalarımız bu yönde” dedi. 

 KÜLTÜR FASULYE TANESİ DEĞİLDİR
Uzunsokak’a 10 yıldır el değmediğini ifade eden esnafa projelerini anlatan Başkan Adayı Akyüz, “Uzunsokak’ı baştan sona yenileyeceğiz. Kaldırım taşlarından, ışıklandırmalarına kadar ışıl ışıl bir cadde haline getireceğiz ve tabela kirliliğine bir son vereceğiz. Bu şehrin kültürünü, kimliğini yansıtan caddelerimize, sokaklarımıza bu kadar özensiz davranılmaması gerekirdi. Kültür dediğimiz şey; fasulye tanesi değil ki, bir yerden alıp başka bir yere dikesin. Yeniden bir kültür oluşturmak kolay mı? Biraz özensiz davrandık şehrimize. Trabzon’un gerçeği bu değil. Kendi gerçeğimize döneceğiz, cazibemizi arttıracağız" diye konuştu.