GİRESUN (AA) - Giresun Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, fındık üreticilerine alan bazlı gelir desteği ödemesinin Doğu Karadenizli esnaflar için adeta can suyu olduğunu söyledi.

Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alan bazlı gelir desteği ödemelerinin 17 Haziran tarihi itibariyle başladığını ve halen devam ettiğini söyledi.

Üreticilere bu yıl için destek kapsamında 812 milyon lira kaynak aktarılacağını ifade eden Ayhan, "Desteğin bu yıl da devam etmesi üreticilerimiz kadar esnaf kesiminin de yüzünü güldürmüştür. Yapılan ödemeyle birlikte her yıl bölge ekonomisine sağlanan kaynak, bölge ekonomisinin ciddi oranda hareketlenmesine vesile oldu." diye konuştu.

Bölge ekonomisinin bugünlerde canlandığını aktaran Ayhan, şu bilgileri aktardı:

"Sadece bu yıl Giresun, Ordu ve Trabzon illerine destek ödemesi ile aktarılacak olan kaynak 500 milyon liranın üzerinde. 7 yılda aktarılan toplam 5 milyon lira. Bunun büyük kısmı yine bu üç ilin yer aldığı Doğu Karadeniz Bölgesi'ne sağlanmıştır. Alan bazlı gelir desteği ödemeleri doğrudan fındık üreticilerini ilgilendirse de bölge esnafı için de hayati önem taşımakta. Üretici desteği yine iç piyasada kendi ihtiyaçlarını karşılamakta kullandığından her yıl bölge ekonomisinde yaşanan hareketlilik kendisini bu yıl da göstermeye başladı ve esnafımızın yüzü gülüyor."

Ayhan, alan bazlı gelir desteği ödemesinin gelecekte de devamını istediklerini sözlerine ekledi.