Ali Kaan yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

''Türk Milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un 100. yıl dönümünü kutlamanın büyük gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da yaktığı özgürlük meşalesinin aydınlığı büyük bir hızla tüm yurda yayılmıştır. 
Sömürgeci güçlerce dayatılan, esaret altındaki bir geleceği reddeden büyük Türk Milleti, 
destansı bir kurtuluş mücadelesi sergileyerek azim ve inancını aynı hedefte birleştirip karşısında hiçbir gücün duramayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir. 

Yok edilmek istenen yüce milletimiz, büyük kahramanlıklar göstererek gerçekleştirdiği İstiklal Savaşı’yla hem bağımsızlığını kazanmış, hem de Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.  
Tarihi boyunca bütün badireleri atlatmayı başaran aziz milletimiz, bundan sonra da aynı ruhla hareket edecek ve daha güzel yarınlara, daha büyük hedeflere kapı aralayacaktır. 

Milli Mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün Atatürk tarafından, Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir.  
Yarınlarımızın teminatı olan gençlerimiz, ülkemizi daha da ileriye taşıma noktasında gerekeni yapacak, araştıran, üreten, sorgulayan, aynı zamanda milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerdir.
Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olduğunuzda özveriyle çalışmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara taşımaya hazır olmalısınız. Sizleri seviyor, sizlere güveniyoruz ve her daim yanınızdayız.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, sonsuz minnet duyguları ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umudu gençlerimizin de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum''