İstanbul’da hayatını kaybeden ünlü iş adamı Ulusoy için ilk tören Trabzon’un Of ilçesindeki mezarı başında yapıldı. Çamlı Mahallesi’nde bulunan Ulusoy’un kabri başında Kuran okundu, dualar edildi. Anma törenine Ulusoy ailesinin yanı sıra Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, İş adamı Saffet Ulusoy, trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Genel Sekreteri Hakan Gürhan, DPC Trabzon Tesis Müdürü Erkut Çelebi, Trabzonspor kulübü eski başkanlarından Salih Erdem ile çok sayıda bordo-mavili kulübün divan kurulu üyeleri ve vatandaş katıldı. 
Ulusoy için Akçaabat Söğütlü’de bulunan Hassoy tesislerinde de ruhuna mevlit okutulacak, ardından da Ali Osman Ulusoy’un hayatını konu alan kısa bir video sunumu yapılacak. 
ALİ OSMAN ULUSOY KİMDİR?
1927 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğan Ali Osman Ulusoy, Ulusoy şirketinin Trabzon'daki temsilcisi olarak yaşamını sürdürdü, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başta olmak üzere birçok sivil toplum örgütünde görev aldı. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın 32 yıldır Meclis Başkanlığı görevini yürüten Ali Osman Ulusoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) 20 yılı aşkın süreyle Başkan Vekilliği görevinde bulundu. DEİK Türk - İran İş Konseyi'nin kuruluşundan günümüze kadar Başkanlığını yürüten Ulusoy, Trabzonspor'un kurucu üyeliği ve ilk başkanlığını da yaptı. Ulusoy, TOBB Başkanvekili olarak Bakü - Ceyhan boru hattı projesinin hayata geçirilme evresinde 1997 yılında Tiflis'te düzenlenen törenlerde Türkiye adına sözleşmelere imza koydu. 2 çocuk babası olan Ulusoy, 1 Ekim 2014 tarihinde İstanbul’da vefat etti.
Haber ve Fotoğraflar: Fatih Turan (DHA)