-Milletvekilliğini özlüyor musun?
A.Sula Köseoğlu..:
(Derin bir nefes aldı. Gözleri daldı. Sonra gülerek cevap verdi.) 
Dostluklarımı özlüyorum diyelim. Millete hizmet edebildiğiniz görev alanlarından biri milletvekilliği. Ben kendimi siyasetçi olarak hala tanımlıyorum ve siyasetten  ve bu millete hizmet sevdamdan vazgeçmiş değilim. Az zamanda çok şeyin yaşandığı çok zor bir dönemde vekillik yaptım. Üç kongre yaptık ve üç genel başkanla çalıştık. 3 genel seçim, 1 referandum ve bir darbe girişimi yaşadık. Bu dönem içerisinde 1 dönem MKYK üyeliği, bir Dönem Van-Hakkari Koordinatörlüğü yaptım. Evi Ankara’ya taşımadan her hafta sonu Trabzon’lu hemşehrilerimle buluştum. Zor, yoğun, ama her şeye rağmen aşkla görev yaptığım bir dönem oldu. Vekilken de, öncesinde de, sonrasında da Allah’tan sadece hayırlısını istedim, öyle dua ettim. Yaşadığım hiçbir şeyden pişman değilim, keşkem yok. Beni ben yapan her şeye minnettarım.

+++

-Cumhuriyet tarihinin Trabzon’daki ikinci kadın milletvekili oldun, ilk kadın büyükşehir belediye başkanı olmak ister misin?
A. Sula Köseoğlu..:
( Sanki bu soruyu bekler gibiydi. Hiç düşünmeden hemen cevap verdi) Daha fazla İnisiyatif kullanarak farkınızı ortaya koyabileceğiniz bir hizmet alanı Yerel Yönetimler. 2019 seçimlerinde bildiğiniz gibi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldum. Amacım tek bir dönem yapmak, sadece doğruları yapmak ve bu bir dönemde fark yaratmaktı. Kısmet olmadı. Kader nasıl şekillenir bilemem ama bu şehre Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet etmek hiç kuşkusuz çok büyük bir onurdur.

+++

- Partinizde il başkanlığı ile ilgili süreç uzadı neden?
A.Sula Köseoğlu..:
(Tam bu arada telefonu çaldı. Ali Savaş ile söyleşi halindeyim dedi. Karşıda ki ses aman dikkatli ol demiş olmalı ki, biz Ali Savaş ile eski dostuz diye cevap verdi)
Bazen en doğruyu yapmak çok zaman alır(iyi bir güldü..)
Genel Merkez teşkilat Başkanlığımız konuya dair değerlendirmelerini yapıyor. Umarım teşkilatların her kademesini doğrudan yana dirayetli, disiplinli, kararlı bir şekilde çalıştıracak, sevgi ve saygıyı önceleyen bir yönetim anlayışı ile süreç sonuçlanır. Kişilerden değil ilkelerden yola çıkıldığında sonuç parti adına ivme kazandıracaktır. Geç olsun, güç olmasın..



-Siz hiç milletvekilliğiniz bittikten sonra küsmediniz.. Yine aktifsiniz.. Bu enerjiyi nerden alıyorsunuz?
A.Sule Köseoğlu..:
(Elindeki kalemi, masaya bıraktı. Masasının çekmecesinden TBMM’sinde kürsüde konuşurkenki fotoğrafını gösterdi) Siyasette Takım oyununa inanan, beni değil bizi önceleyen bir bakış açısıyla görev yapmaya çalıştım. Ben varsam var, yoksam gerisi tufan anlayışında olmadım hiçbir zaman. Milletvekilliği benim için şehrime, ülkeme temiz, dürüst, şaibesiz sevgiyle, samimiyetle, gayretle hizmet etmek adına bir görevdi. Her bitiş bir başlangıçtır. Ben böyle bakarım, olanda  hayır vardır deyip geleceğe odaklanırım. Bizim için Neyin hayırlı olduğunu biz bilemeyiz. Ayrıca kendi değerimi vekillikle eşdeğer görmedim. Vekillikle değerli olursanız vekillik bittiğinde değersizliğinizle başbaşa kalırsınız. Ben değerin toplumun terazisinden geçtiğine inananlardanım insanların gözünde gördüğüm ışık ve sevgi bana enerji veriyor.

+++ 


-2 kızınız var onların da siyasetçi olmasını istermisiniz?
A.Sula Köseoğlu..: Siyaset bana göre topluma hizmet edebilmenin en kapsamlı yolu. Bu açıdan baktığımda kızlarımın da siyasetle ilgilenmelerini isterim aslında. Ama çok yorucu ve yıpratıcı süreçleri de yaşayabildiğiniz bir hizmet alanı. Bunu en yakından hissedenler hiç kuşkusuz en yakınlarınız. O yüzden aile içerisinde bir kişinin siyasetçi olması tüm aileye yeterli olabiliyor.


-Diyelim muhalif bir siyasetçisiniz, Trabzon’da neyi gündem yapardınız?
A.Sula Köseoğlu..
(Bu soruyu beklemiyordu izlenimini aldım, mimiklerinden) Bana göre hangi sorunun dile getirildiğinden çok ne şekilde dile getirildiği önemli. Usul ve uslüp. Amacım yapıcı muhalefet ve şehrime, ülkeme gerçekten katkı vermek ise şehrimde iktidar vekillerinin de koz olarak kullanıp yürütmeye baskı unsuru olarak değerlendirebilecekleri konuları adeta pas atmak şeklinde gündem yapardım. Yapıcı ve akılcı muhalefet; eleştirirken hem şehrine hem partisine kazandırandır.

+++

-Çok soruldu ama niye soralım.. Bankasya avukatlığı… Çok yıpratıldınız çok da cevap verdiniz..
A.Sula Köseoğlu: (Kararlı bir yüz ifadesi ile tane tane vurgulayıcı şekilde konuştu) Yaram yok ki gocunayım. 26 yıllık meslek yaşamımda binlerce müvekkilim oldu. Bankasya da bunlardan sadece biri. Hayatım boyunca ne meslek yaşamımda, ne siyasette, ne sosyal hayata, ne aile içinde irademi kimseye ipotek etmedim. Tanıyanlar bilir; doğru bildiğimi en açık ve yapıcı şekilde ifade etmekten hiçbir platformda kaçınmadım. Cemaatin başörtüsünü füruat sayıp baş açtırdığı dönemde 20 yıl başörtüyü açmadığım için duruşmalara girmeden avukatlık yaptım. Dile kolay 20 yıl. Hayatım boyunca da hiçbir cemaate mensubiyetim olmadığı gibi hiçbir cemaatin sohbetlerine de katılmışlığım olmamıştır. Davet bile almadım. O kadar yani..(Gülerek bitirdi cevabını)

-Bildiğim kadarı ile il başkanlığı kongresi olursa delege olmadığınız için oy kullanamayacaksınız.. İlginç değil mi..?
A.Sula Köseoğlu..:
(Her halinden çalışmadığı yerden gelen soru bu der gibiydi) Benim AK Partiye bağım delege bağı değil kuşkusuz(Güldü)  İkamet adresim Ortahisar olduğu için ve delege olup olmayışım Ortahisarda oturan tüm kıymetli partililerim gibi kongrenin yapılmasına göre şekillenecek. Süreç henüz tamamlanmadığı için delege olup olmadığım da henüz belli değil.

+++

-Ak Parti’nin muhafazakar kanadını temsil ediyorsunuz ama o kanat tarafından çok eleştirildiniz.. Özellikle sosyal medyayı sık kullanmanız nedeni ile
A.Sula Köseoğlu..: (Bu soruya cevap verirken sosyal medyasından yine bir şey paylaştı..) Ben her şeyiyle Trabzon’u temsil ediyorum aslında. Trabzon gibiyim; Hızlı, canlı, samimi, doğal, enerjik. Bu siyaset tarzı birilerinin hoşuna giderken birilerinin eleştirisine maruz kalabilir. Kendimi hiç gizlemedim hep olduğum gibi göründüm. Maskesiz siyaset yaptım. Vicdanıma, yüreğime göre şekillendim. Teknoloji çağında yaşarken sosyal medyayı yok sayma lüksümüzün olmadığı kanaatindeyim. Sosyal medya; sadece Trabzon’a değil, tüm Türkiye’ye mesajınızı doğrudan ulaştırabileceğiniz en etkin alanlardan biri. Etkili kullanma, geniş kitleye açılmak adına da önemli, zira siyasetin amacı daha fazla insana ulaşmak. Her siyasetçi buna dair farklı yollar kullanır. Artısıyla eksisiyle bu benim tarzım. 

+++


-Bülent Arınç olayı.. yorumunuz…?
A.Sula Köseoğlu..:
( Bu son soru değil mi dedi, cevap verdi) Kendisi Sn. Cumhurbaşkanımızın hepimizden yakın tanıdığı ve bildiği bir isimdir. Zaman zaman aykırı değerlendirilen çıkışları ile gündem oluşturmuştur. Kendisinin kurulduğundan bu güne başka bir arayışa girmeden, siyaseti halen AK Parti içerisinde yaptığı dikkate alınarak söylemlerinin toptan kabul, toptan ret anlayışının ötesinde, hakkaniyet ve doğruluk payı dikkate alınarak değerlendirilmesinde parti adına yarar görüyorum. İstifası kendi takdiridir.