61saat.com Yayın Danışmanı Ali Savaş, Trabzon’da ki son gelişmeleri canlı yayında değerlendirdi.

Savaş, özetle canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

TRABZON İLE İLGİLİ BÖYLE SÜRPRİZ ATAMALAR OLUYOR

AK Parti’de ki nöbet değişimi sancılı mı olacak sansısız mı olacak? Genel Kurul yapıldığında değerlendireceğiz.

5 kişi Vahdettin Köşküne çağrıldı. Orada Sezgin Mumcu işaretlendi. Sezgin Mumcu’nun işaretlenmesi çoğu siyasi çevrelere sürpriz geldi. Görünürde hiç bir desteği yoktu.
Cumhurbaşkanımızın Trabzon ile ilgili böyle sürpriz atamaları tespitleri oluyor.
Bundan önce Haydar Revi’nin olduğu gibi. Bundan önce Faruk Özak’ın AK PArti milletvekili aday sıralamasına girdiği gibi Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun belediye başkan adayı olduğu gibi. Murat Zorluoğlu’nun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu gibi. Trabzon’da bu tür sürprizlere AK Parti alışık. O nedenle Mumcu’nun ataması sürpriz olduğu kadar mutlaka, bazı değerlerlere bir bağlantısıyla atanmış olabileceği var.

HALUK PEKŞEN’İN CHP GENEL BAŞKAN ADAYI OLMASI

Trabzon’u ilgilendiren önemli gelişme var. Bir dönem önce ki CHP Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Genel Başkanlığına aday oldu. Pekşen, uzun zamandır bu yana CHP’nin yarı resmi organı olarak bilinen Halk TV’ye çıkarılmıyor. Olaya baktığımızda kimse demokrat değil, herkes kendine demokrat. Haluk Pekşen gibi bir değer Halk TV’de neden çıkmıyor? Genel Başkana karşı…

Pekşen’in CHP’de Genel Başkanlık yarışı ile ilgili şansı var mı? Bu aşamada yok.
Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemde özelikle Adalet Yürüyüşü, İttifaklar, Büyükşehirlerde seçimleri kazanmasıyla birlikte zaten son yapılan kurultayda rakipsiz olduğu ortaya çıktı. Bundan sonraki işler beyhude. Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben Genel Başkanlığı bırakıyorum” demeden seçim kazanma imkanı yok. Haluk Pekşen, bence akıntıya karşı kulaç atıyor. Belki kendine göre güvendiği, özellikleri, bağlantıları var onu bilemiyoruz. Ancak görünürde baktığımızda şu anda CHP’de Kılıçdaroğlu’ndan başka hiç kimsenin adayı yok.
Haluk Pekşen, düzgün, iyi konuşan siyaseti iyi bilen bir arkadaşımız. Böyle bir yola neden ve nasıl çıktığı ben anlamış değilim.

MURAT ZORLUOĞLU:

Murat Zorluoğlu’nun şu özelliğini seviyorum. Şehri, şehir insanını, denizle bütünleştirmeye, denizle yan yana getirmeye, denizle kucaklaştırmaya kafayı koymuş Bu konuyla ilgili projeler yapıyor. Şu anda Yalıncak’ta herkesin yararlanabileceği, herkesin gidebileceği, güzel denize girilecek plaj yapıyor.
Ganita’nın tepeden tırnağa yenedin düzenleneceği projenin ihalesi bugün yapıldı.Gülcemal’da bazı proje değişiklikleri yaptı. Orada da denize girilebilecek.
Yani Denizle bu şehri bütünleştirmeye kafayı koymuş.
Hiç bir şey yapmasın bu projeleri görev süresinde hayata geçirsin, Trabzo’un çehresi, ruhu, insanı da değişecek.
Yürüyerek Ganita’ya iniyoruz, ama o manzara içimize oturuyor mu?
Yani şöyle güzel tatlı, insanların yürüyebileceği, insanların deniz iskelesinde yürüyüp denizin havasını alabileceği, merdivenle inip ayağına denize sokabileceği, lağımların denize akmadığı, denizin ter temiz olduğu böyle bir manzara yaşam alanı, toplum olarak nefes alabileceğimiz alanların yapılması için bu olaya baş göstermesini takdir ediyorum.

SELAHADDİN ÇEBİ:
Bence Selahaddiin Çebi’nin gönlünde, yüreğinde her haliyle İl Başkanlığı vardı. Ortahisar olunca da Cumhurbaşkanının karşısında ben bunu istemem diyemedi, kimse diyemez. Böyle olunca Ortahisar İlçe Başkanlığına atandı. Selahaddin Çebi, iyi bir teknik adamdır, partinin de iyi bir elemanıdır.

Selahaddin Çebi’nin bundan sonraki yol haritası ne olabilir? Biz biraz geleceği okursak, Çebi, önümüzdeki dönemlerde Ortahisar Belediye Başkanlığına kendini kitleyebilir. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’te Büyükşehir’e kendini kitleyebilir.

CANLI YAYIN BAŞLADIĞINDA BURADA OLACAK.