Trabzon Barosu yeni başkanını seçmek için bugün sandık başına gitti. Avukat Nusret Yılmaz ile Avukat Sibel Suiçmez'in yarıştığı seçimlerde Trabzon Barosu'na kayıtlı bulunan 473 Avukat'ın oy kullanma hakkı bulunurken 396 Avukatın sandık başına giderek oy kullandığı belirlendi. 

Yapılan oylamalar sonucunda  Sibel Suiçmez 242  oy alırken Nusret Yılmaz 151 oy aldı. 

Şehirde neden aday olmadığı konuşulan Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Av. Ali Sürmen ise çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SÜRMEN 'NEZİH BİR SEÇİM'

Suiçmez'i tebrik edip Yılmaz'a sitem eden Sürmen şu ifadelere yer verdi ' Trabzon Barosu nezih bir seçim yapmıştır hayırlı olmasını dilerim. Bildiğiniz üzere baro başkanı seçimleri Trabzon Barosu’nun geçirmiş olduğu zor süreçte değerlendirilmelidir. Bir abilik görevini yüklenebileceğim konusunda telkinlerde bulundular. Aday olma sürecinde genç arkadaşlarımın olduğunu fark edince ben adaylıktan feragat ettim. Bu feragatimin, Trabzon barosu için kayıp ve kazanç olduğunu söyleyemem, bu bir tercihtir.

AK PARTİ'YE SİTEM DOĞRU DEĞİL

Bugün 151 oy alan Nusret arkadaşımızın AK Parti’lilere sitem etmesini doğru bulmadım. Baromuzda asla parti yarışı olmaz. Bu süreçte seçime asla müdahale etmeyen bakan beye teşekkür ederim, bir başkan adayının böyle bir cümle sarf etmesi doğru olmamıştır. Siyasi analiz yapılacaksa baska nedenler aranmalıdır. Yerel yöneticilerin Trabzon barosu üzerindeki baskısı araştırılmalıdır. Bunun analizinin doğru yapılması gerektiğinin kanaatindeyim. Sağ sol yarışı olsa listelerde her siyasi partiden isimler var. Hukukçu arkadaşlarımız böyle algılarsa solcuya sağcı sağcıya solcu girmez. Trabzon barosunu kimse siyasi bir yarış varmış gibi göstermeye çalışmasın.

Sürmen adaylık konusundaki soruya ise; Tamamen kendi kararımdır. Asla aday olmamam konusunda bir baskı olmamıştır. Trabzon'un imarı ile uğraşması gerekenlerin STK mimarlığına soyununca böyle bir durum gerçekleştirmiştir. İlk defa bir kadın aday başkan oluyor baroya sorusuna ise; Suiçmez geçmişten beri tanıdığım hiçbir koltuk beklemeyen bir arkadaşımızdır. Bir kadın olarak gururlanması kendisi ve bizim için gururdur.