‘’Bilişim 500 – İLK BEŞYÜZ BİLİŞİM ŞİRKETİ Araştırması’na ilişkin veriler, sektörün en önemli ve tek aynası olarak algılanmakta, bilişim şirketlerinin yanı sıra kamu ve özel sektör alımlarında bir referans olarak kullanılıyor.

Türkiye’de yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıya ve işbirliği yaratmak isteyen şirketlere önemli rehberlik görevini yürüten araştırma verileri Türkiye bilişim sektörünün referansı niteliğindeki ilk ve tek yayın.

Araştırma sonuçları ise bir tören ile kamuoyuna açıklanıyor. Ödüllerin sahipleri ile buluştuğu törene Bilişim sektörünün en üst düzey yöneticileri, yabancı Ticaret Ataşeleri ve basın yoğun ilgi gösterdi. Bu yıl yapılan törende Trabzon’da kurulmuş olup Türkiyenin bir çok ilinde kurumsal projeler yapmanın yanı sıra birçok müşteriye kaliteli hizmet veren ESC Teknoloji Bilişim Tic.Ltd.Şti. ’Bilişim 500 – İLK BEŞYÜZ BİLİŞİM ŞİRKETİ Araştırması’’nda Anadolu 1. olarak Trabzon'u gururlandırmıştır.
Şirket Genel Müdürü ve Kurucusu İbrahim SAMAT bu ödül bize her zaman destek olan iş ortaklarımız ve değerli müşterilerimizin yanı sıra Anadolu ruhunu yansıtan her zaman dürüstlük ve doğruluk yolundan ayrılmayan güçlü ekibime armağan ediyorum. Uzun yıllar Trabzon dan Türkiye’nin diğer illerine teknoloji hizmetini yorucu ve zor şartlarda en iyi şekilde vermiş olmamızın başarı hikayesinin gerçek anlamı bizim için Bilişim 500 araştırmasında Türkiye sıralamasında ilk 100 de olarak ve Anadolu 1. si  olarak onurlandırılmamızdır. Bu denli büyük araştırma ve topluluk da şirketimizin ve ilimizin adının ilk sıralarda olması bizi hiçbir durumdan yıldıramaz uzun yıllardır vermiş olduğumuz en iyi hizmeti güçlü ekibimle vermeye devam ederek bu tür araştırmalarda hep ilk sıralarda olmaya devam edeceğiz.