Artvin'de doğadan farklı türlerde bitki toplarken yakalanan Alman uyruklu iki kardeşe para cezası verildi. Ardanuç ilçesine bağlı Sakarya köyünde ormanlık alanda bulunan iki kişiden şüphelenen köy sakinleri, durumu jandarmaya bildirdi. Köye gelerek Alman uyruklu Ernest K. (61) ile Knoche K'nın (72) endemik bitki topladığını fark eden ekipler, bu kişilere ait araçta yapılan aramada 14 farklı türde bitki topladıklarını belirledi.
Topladıkları bitkilerin soğan, tohum ve köklerini alüminyum folyo içerisinde nemini kaybetmeyecek şekilde sardıklarını anlaşılan kardeşlerden birinin, ülkesinde ilaç firmasında çalıştığı öğrenildi. Jandarma tarafından ifadeleri alınmak üzere Ardanuç İlçe Jandarma Komutanlığına götürülen Alman kardeşler, daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Müdürlüğüne sevk edildi.
70 BİN 386 LİRA CEZA UYGULANDI

Rize Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mustafa Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Artvin’in flora ve fauna açısından çok zengin potansiyele sahip olduğunu, özellikle bahar aylarında turist kisvesi altında kente gelen bazı yabancı uyruklu kişilerin doğadan endemik bitki ve böcek toplayıp yurt dışına çıkardığını söyledi.
Her iki kardeşe toplam 70 bin 386 lira cezası kesildiğini vurgulayan Bulut, vatandaşların ormanlık alanlarda tanımadıkları ve durumlarından şüphelendikleri kişileri görmeleri halinde güvenlik birimlerine, köy muhtarlıkları ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine haber vermeleri uyarısında bulundu.