Almanya'nın Münih kentinde oturan bu ülkede doğan 22 yaşındaki Yeşim Kazoğlu, verdiği konserlerle Almanlar'a kemençeyi tanıtıyor.

Üniversite Öğrencisi Yeşim'in kemençe çalıp, Bavyera lehçesi ile söylediği parçalarla kemençeyi ve Trabzon'u tanıtması Almanlar arasında büyük hayranlık uyandırdı. Trabzon'un Of İlçesi'nden bir ailenin kızı olan Yeşim, dedesinden öğrendiği kemençe ile sadece Almanya'da değil, Avusturya, İsviçre gibi bir çok Avrupa ülkesinde verdiği konserlerle adından söz ettirdi.

Konserlerinde yaşamında sadece geçen yıl üç gün görebildiği Trabzon ve çevresini anlatan Yeşim Kazoğlu, konser esnasında arka plandaki slayt gösterisi ile Karadeniz bölgesini Avrupalılara tanıtmaya çalışıyor. 2012 Tassilio ödülü sahibi sanatçı Yeşim Kazoğlu, Münih'teki Heppel & Ettlich Gösteri Salonu'ndaki "Koyverdin gittin beni" adlı parça ile başladığı konserinde, "Çay elinden öteye" ve "Hayde Hayde" gibi parçaları Rumca ve Türkçe söylerken izleyicilere "Aşık Veysel" ve Kazım Koyuncu'yu anlattı.

Münih konserinde, Karadeniz parçalarını İngilizce, İspanyolca, Bavyera lehçesi ile Almanca ve Rumca seslendiren Yeşim'e kardeşi Emre kemençe, Bayram Çelik ney ve İtalyan Pierro gitar ile eşlik etti. - Nih