Almanya'da Türk mutfağını tanıtan Trabzon-Köprübaşılı iş adamı Fuat Katı, Oelde şehrinde yeni bir restoran açtı.
Baba Kebaphaus adlı açtığı restoran ile Türk mutfağını Almanya’da tanıtan Köprübaşılı iş adamı Fuat Katı, Türk mutfağının eşsiz lezzetini Oelde‘ye taşıdı.
1967 yılında Köprübaşı ilçesinin çifteköprü mevkiinde doğan ve 1978 yılında Almanya’ya işçi ailesi olarak gelen Fuat Katı, Almanya’da mesleki eğitimini tamamlayarak kariyerine adım attı.
 1996 yılından buyana değişik sektörlerde işletmecilik yapan Katı, duyarlı bir veli anlayışı ile bölge veliler birliği, sivil toplum kuruluşlarına değişik kademelerinde görev yapmış. Katı, ayrıca Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Derneği’nin kurucusu ve Bielefeld sorumlusu oldu.
İşletme sahibi Fuat Katı, "Oelde ve çevresinde böyle bir restorana ihtiyaç vardı. Biz de tecrübeli kadromuz ve usta aşçılarımızla, en iyi hizmeti vermeye ve lezzetin adresi olmayı hedefliyoruz. Ayrıca, Hemşerilerimize, derneklere ve organizasyonlara özel hizmet sunuyoruz" dedi.
Katı, iş yerinde Karadeniz mutfağı başta olmak üzere, her türlü kebabın yanı sıra balık çeşitleri ve tatlı gibi Türk mutfağının tüm zenginliklerinin yer aldığını belirtti.