Çağlayan Aktürk-Schwelm
Almanya’nın Schwelm Eventhalle’de düzenlenen Köprübaşılılar Gecesi’nde Türkiye’den ve Almanya’dan binin üzerinde hemşehri bir araya gelerek hem hasret giderdi, hemde gönüllerince eğlendi.Gecede; T.C. Essen Başkonsolosu Şener Cebeci, Köprübaşılı Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, DİTİB Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Dilek birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, gecenin anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.
Mart ayının içerisinde barındırdığı önemli günlerin vurgulandığı programda Avrupa Trabzon Köprübaşılılar Kültür, Sosyal ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Anaç, gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Anaç konuşmasına şöyle sürdürdü: „Amacımız hemşehrilerimizi bir araya getirmek, hasret gidermek, kaynaşmak, tanışmak, dayanışmaya zemin hazırlamak, aileler arası bağları güçlendirerek hep birlikte Köprübaşı’nı yaşamak ve yaşatmaktır” dedi.

Gecede Köprübaşılı değerler unutulmadı
Gecede ayrıca Almanya'da kurduğu çekirdek ailede 4 çocuğuna üniversite eğitimi almaları için özveri, gayret ve fedakarlık göstereren takdire şayan örnek anne-baba olarak Nurten - Hasan Kaya çiftine “2019 Yılının Ailesi” ödülü verildi. Günün anısına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ile birlikte pasta kesildi. Ayrıca Vali Aksoy tarafından Güneşara Kültür Derneği Başkanı Mustafa Aydın ve Avrupa Köprübaşılılar Derneği Kadınlar Kolu adına Başkan Yıldız Aksoy’a da katkılarından ötürü teşekkür plaketi verdi. Gecenin finalinde Karadeniz müziğinin zirvedeki güçlü sesi Onur Atmaca ile gecenin keyfini çıkaran Köprübaşılılar, horon oynayarak oluşturdukları horon kuyruğu salona sığmadı.