Bayram ziyareti dönüşü Stuttgart'daki evlerine dönerken Baden Baden ile Rastatt arasındaki A 5 otoyolunda gerçekleşen kaza sonucu yaşamlarını yitiren Trabzon'lu 8 çocuk babası Ahmet Tanınmış (47), ikiz kızları Sedanur (8) ve Edanur(8) için Feuerbach DİTİB Yeni Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Anne Zekiye'nin otopsisi bitmediği için cenaze namazına yetişmedi.
Törene, Stuttgart Başkonsolosluğundan Muavin konsolos Tuna Atala'nın yanısıra Almanya'nın çeşitli kentlerinden, Franda'dan, İsviçre'den, Hollanda'dan, Belçika'dan bine yakın akrabaları ve dostları katıldı. Din görevlisi Mehmet Kılıç'ın kıldırdığı cenaze namazında, kazada ölen Ahmet Tanınmış'ın oğlu Ömer, abisi Yusuf ve kardeşi Bilal güçlükle ayakta dururken, DİTİB Yeni camii önünde düzenlenen törende gözyaşları sel oldu.

Tanınmış ailesinden dört kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili, Türk aileye sonradan çarpan aracın 52 yaşındaki sürücüsü için, 'dikkatsizlikten adam öldürme' suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Avrupa'da yaşayan Türkleri yasa boğan kazada hayatını kaybeden Ahmet, Zekiye, Edanur ve Sedanur'un cenazeleri toprağa verilmek üzere Trabzon'un Akçaabat ilçesine gönderildi.

Stuttgart ve çevresindeki Türkleri üzüntüye boğan trafik kazasında, eşi ve ikiz kızlarıyla birlikte yaşamını yitiren Ahmet Tanınmış'ın (47) kışlık lastikleri olduğu için büyük oğlunun otomobilini emanet aldığı öğrenildi. Baden Baden ile Rastatt arasındaki yolda pazar akşamı meydana gelen kazada ölen Tanınmış ailesinin çevresinde çok sevildiği de belirtildi.

Dayısını, yengesini ve ikiz yeğenlerini kaybeden Kemal Bahadır, yaptığı açıklamada, dayısı Ahmet'in herkesin yardımına koşan bir kişi olduğunu söyledi. Yeğen Kemal, Feuerbach DİTİB Camisi'nin üyesi olan dayısı Ahmet Tanınmış'ın bayramda tanıdıklarını ziyarete gittiğini söyleyerek 'Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın çok büyük bir acı dayanmak çok zor' dedi.
Dostları, feci kazada eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaşamını yitiren Ahmet Tanınmış'ın çevresinde bilinen bir kemençe sanatçısı olduğunu söyledi. Davetlerde ve kültürel etkinliklerde sahne alan 47 yaşındaki eski tekvando hocası ve belediye şoförü de olan Tanınmış'ın dostları 'Kemençe sustu' daha hayatının baharındaydı''dediler.

Polisten yapılan açıklamada, kazanın Pazar günü gece yarısı 23.45 civarında meydana geldiği belirtilerek dört kişilik Tanınmış Ailesi'nin, başka bir araçla kaza yaptıktan sonra araçlarından inerek otoyola çıktıkları açıklandı. Yetkililer, arkadan gelen başka bir aracın otoyolda bulunan aileye çarparak ölümlerine yol açtığı ve çarpmanın şiddetiyle çocuklardan birinin yolun karşı tarafına kadar fırladığını belirtti. Çarpmanın şiddetiyle Tanınmış Ailesi'ne ait otomobil ikiye ayrılırken, yetkililer, olay yerinde yapılan bütün müdahalelerin sonuçsuz kaldığını açıkladı. Kaza sonrası ortalık savaş yerine dönerken, Tanınmış Ailesi'nin içinde bulunduğu otomobil hurdaya döndü. Kaza nedeni netlik kazanmazken çalışmaların sürdüğü bildirildi.