TEDAŞ 2004 yılında, sunulan hizmetlerin daha etkin, daha verimli ve daha çağdaş bir şekilde sürdürülebilmesi amacı hedeflenerek Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından 21 dağıtım bölgesine ayrılarak özelleştirilmişti.

Bu özelleştirme ile her ne kadar elektrik hizmetlerinde ki standartların yükseltilmesi hedeflenmiş olsa da, vatandaş ihaleyi alan bu firmalarla yıllardır problem yaşıyor.

Kimileri kullanmadığı elektriğe para öderken, kimileri de hiç para ödemeden elektrik kullanıyor.

***

Bu tür haksız uygulamalarla sürekli  gündeme gelen elektrik dağıtım şirketleri, şimdilerde bakım, onarım ve yenileme çalışmalarındaki aksaklıklarla gündem olmaya devam ediyor.

***

Bir okurumun Karadeniz Bölgesi’nde faaliyet gösteren Aksa Elektrik ile yaşamış olduğu problem, yaşanan olumsuzlukların ne denli bir halde olduğunu gösterir cinsten…

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde ikamet eden bu okurum, bölgeye en yakın bakım-onarım şefliğini arayarak evlerinin de bulunduğu sokaktaki aydınlatma lambasının arızalı olduğunu belirtiyor.

Ancak, telefona cevap veren görevlinin ellerinde ampulün olmadığını ve merkezden gelmesini beklediklerini  belirtmesi üzerine yaşanan bu diyalog bir anda fıkraya dönüşüyor.

Görüşmenin ardından işin peşini bırakmayan duyarlı vatandaş o karanlık sokağın adeta sesi oluyor, arıza talebini Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’e yansıtıyor.

Geçen bir buçuk aylık bir zaman diliminin ardından aydınlatma direğindeki arıza gideriliyor ve arıza talebini yapan o vatandaş merkez tarafından bilgilendiriliyor.

Nitekim, artık o direkte karanlıkları aydınlatacak sağlam bir ampul varmış.

***

Lakin…

Alo AKSA!

Yine Aksıyorsunuz.

Akçaabat’ın bazı mahallelerinde bulunan sokak lambalarının çoğu üç gündür yanmıyor.

Zira, kadını-erkeği bu mübarek ayda teravih namazı için o zifiri karanlık sokaklardan geçmek zorunda kalıyor.

Bir zahmet, gezip baksanız.

Ampuller yine kesik olabilir.

Acaba diyorum…

Zarar ediyorsunuz da, ampul alacak paranız mı yok.

Olmayabilir.

Birisi çıksın söylesin.

Ramazan ayı, iyiliği arayanların ayıdır.

Teravih öncesi camiiler de ampul parası diye toplanır…