GÖMLEKLERİNDEN TESPİT ETTİ

Olay Nisan ayının ilk haftasında Gazipaşa Mahallesi Kızılay Sokak'taki Fatih Solak'a ait işyerinde meydana geldi. Maskeli hırsızlar geceyarısı Solak'a ait işyerine girerek, 2 bin TL nakit para bir adet silah ve 40 bin TL değerindeki altınları alarak kayıplara karıştı. Güvenlik kamerası görüntülerini izleyen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olaydan bir süre önce MOBESE kamerasına takılan maskeli hırsızları giydikleri gömleklerden tespit ederek kısa sürede adreslerine ulaştı ve evlerine baskın düzenledi.





POLİS KUYUMCULARA ULAŞTI

Gözaltına alınan M.K., ile önceden sabıkaları bulunan M.Y., M.E., çıkarılıdıkları mahkemece tututklanarak cezaevine gönderilirken altınları bozduran ve silahı saklayarak suça ortak olan M.L, Ş.A., B.T ve G.K.,  tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. Hırsızların altınları Erzurum ve Gaziantep'teki nöbetçi kuyumcularda bozdurdukları tespit eden güvenlik güçleri, bu kuyumculara giderek altınların parasını aldı.

TRABZON GÜVENLİ KENT

İşyeri sahibinin silahı da saklandığı yerde bulunarak incelenmek üzere Samsun'daki kriminal merkezine gönderildi. Hırsızları kısa sürede yakalayarak adalete teslim eden ve çalınan paraları ile bozdurulan altınların parasını Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Ergün Kızılboğa'dan teslim alan işyeri sahibi Fatih Çolak, "Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine çok teşekkür ediyorum. Kısa sürede zanlıları yakalayarak adalete teslim ettiler. Çok hızlı ve profesyonel çalışıyorlar. Trabzon'un ne kadar güvenli bir kent oladuğunu yine ispatladılar" dedi.

KAYNAK:61saat.com