Altıntaş, yazılı açıklamasında, turizmin insanlığın geleceğe hazırlanmasında oldukça önemli bir rol oynadığını belirterek, "Turizm sektörünün ülkemizde yaşadığı eksikliklere ve sorunlara rağmen, sektörün gelişmesi ve ülkemizde turizmin çeşitlendirilmesi, konjoktürel krizlere rağmen sürdürülebilirliğin sağlanması için canla başla çalışan, mücadele veren tüm turizmcileri kutlarım." ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Trabzon'da turizmin geldiği nokta ve eksiklerine de değinen Altıntaş, şehrin doğası ve tarihi zenginlikleri ile geçmişten günümüze bölgenin en önemli merkezlerinden biri olduğunu ifade etti. Altıntaş, açıklamasına şöyle devam etti: "Gezi alışkanlıklarının değişmesi, teknolojideki hızlı gelişme ve turizmin giderek çeşitlenmesinin her yıl daha fazla insanın yer değiştirmesini ve dolayısıyla sosyal ve kültürel alışverişin artmasını sağlıyor bu sebeple hem ekonomik hem kültürel açıdan şehrimizin daha iyi tanıtılması ve yeni konaklama merkezlerinin inşası doğal güzelliklerin korunması gibi faaliyetlere hız vermeliyiz. "

Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi turizm merkezlerinin Trabzon'un geleceğinde önemli yer tutacağına değinen Altıntaş, "Özelikle Arap turistlerin ilgisini çeken Uzungöl'ün yazın olduğu gibi kış turizmi açısından da faaliyette olması, daha kapasiteli ve kompleks yapılarla donatılması gereklidir. Uzungöl coğrafi yapısı itibari ile kış sporlarına da uygun, neden kış turizm merkezi olmasın." vurgusu yaptı.