Borçka Toplum Sağlığı Merkezinde 112 ambulans şoförlüğü görevini yerine getirirken geçirdiği beyin kanaması sonucunda vefat eden Kurtuluş için Borçka Toplum Sağlığı Merkezi önünde tören düzenlendi. 
Törene, Kurtuluş'un ailesi ve yakınlarının yanı sıra Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Borçka Belediye Başkanı Oral KüçükArtvin İl Sağlık Müdürü Dr. Cemil Yavuz, Borçka Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlusu Dr. Kadir Akkaya, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve mesai arkadaşları katıldı. 
Dr. Kadir Akkaya, törende yaptığı konuşmada, "Mehmet Emin, 1.5 yıldır tanıdığım süre zarfınca esprili, canayakın, dürüst, herkesin yardımına koşan, kısacası adam gibi adamdı. Çok erken aramızdan ayrıldı. Ancak, önemli olan ve bizleri teselli eden geride bıraktığı çok iyi iz ve intibalardır. Hepimiz ondan çok iyilik gördük. Bu duygu ve düşüncelerle değerli ağabeyimiz, arkadaşımız Mehmet Emin'e Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi. 
Mehmet Emin Kurtuluş'un cenazesi, Borçka Merkez Mahallesi Merkez Camisi'nde, öğleyin kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.