Misafir Heyet, Maçka Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisinde kalan Ladin ormanlarında yapılan biyolojik, mekanik ve biyoteknik mücadele çalışmaları yerinde inceledi.

İşletme Müdürü Hilmi YAZICI böceklerin Maçka Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında oluşturduğu zararın boyutu ile bu güne kadar yapılan mücadele çalışmalarını anlattı. Gerek Meksika gerekse Honduras ormancıları,  kendi ülkelerindeki çam ormanlarında kabuk böceklerinden dolayı ağaç kayıpları ile birlikte alan kayıpları yaşadıklarını ve ağaç kurumalarının devam ettiğini, Türkiye'nin ise orman zararlıları ile yaptığı mücadelede çok başarılı olduğunu gördüklerini ve bu neden-le ülkemizden teknik anlamda faydalanmak istediklerini belirtti. 

Ziyarete, Orman Genel Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele Şube Müdürü Akın Emin, Artvin Orman Bölge Müdürlüğünden Biyolog Yaşar Aksu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı temsilcileri ile Meksika Orman Araştırmaları Enstitüsü Şubesi Direktörü Dr. Héktor Mario BENAVİDES, Honduras Ormanları Koruma Kurumu Genel Müdür Yrd. Angel MATUTE ve diğer misafir ve yetkililer katıldı