Arsin Organize Sanayi Bölgesinde üretilen 3 ayrı markada silah Dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor ve ülkeye yılda 5 milyon dolar dolayına döviz girdisi sağlanıyor. Bu silahlar arasında en fazla ilgiyi Zigana adı verilen Colt 1911 adlı Amerikan silahı bizzat bu ülke için imal ediliyor.
Arsin OSB’de 22 yıldır silah üretimi yapan Trabzon Silah Sanayi AŞ (TİSAŞ), 20 ülkeye silah ihracatı yapıyor. Zigana, Kanuni ve Fatih olmak üzere üç marka silah üreten silah fabrikasının silah ihraç ettiği ülkeler arasında ABD’den Avrupa’ya, Azerbaycan, Pakistan’dan Uzak Doğu ve Afrika’ya 20 ülke yer alıyor.
TİSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alemdaroğlu,"Turgut Özal döneminin girişim ve teşvikleriyle üretime başladığımız fabrikada yılda 50 bin adet silah üretiyoruz. İhraç ettiğimiz ülkelerin yanı sıra iç piyasaya ve Emniyet Genel Müdürlüğü için de üretim yapıyoruz. Zigana, Kanuni ve Fatih marka silahları 150 çalışanla birlikte üretiyoruz.” Dedi.
Alemdaroğlu, "Amerikalılar için önemli bir marka olan Colt 1911’i üretmeye başladık ve Amerikalılar bu silahı çok tuttu. Daha büyüme imkanımız var. Yeni pazarlar bulacağz” diye konuştu.
Doğu Karadeniz bölgesinde Trabzon’un yanı sıra Rize, Giresun ve Ordu'da da silah fabrikaları bulunuyor.