61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da bir restaurantta çok sayıda davetlinin katıldığı yemeğe Üsküdar Belediye Başkanı Trabzonlu Hilmi Türkmen ile Tuzla Belediye Başkan yardımcısı Ahmet Çabuk katıldı.
Trabzon eski milletvekili Asım Aykan’ın başkanlığını yaptığı ANADER’in sabah programına farklı siyasi partilerin çok sayıda temsilcisi, üyesi, spor siyaset ve iş dünyasında çok sayıda tanıdık sima katıldı. 



TARİHİ FIRSATI KAÇIRMAYALIM 
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda ilk konuşmayı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptı. Türkmen anayasa değişikliği paketinin halk oylamasından Allah’ın izniyle çıkacağını belirterek, ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi tarihi bir görev yaparak bu anayasa değişikliğini işin asıl sahibi olan milletin önüne getirdi. Buradan AK Partili milletvekillerine teşekkür ediyoruz. Bizler asil ve aziz millet olarak bu kadar tarihi bir fırsat önümüze gelmişken bunu kaçırmamalıyız. Bu anayasa değişikliği milletin onayından geçmez ise büyük bir fırsat tepmiş oluruz ki bunu gelecek nesillere anlatamayız. 15 Temmuz ihanet sürecini hepimiz iyi biliyoruz. 15 Temmuz’un en çetin savaşının yaşandığı yer Üsküdar’dır. Dolayısıyla o ihaneti hepimiz çok yakinen gördük. Allah bu hainlere böyle bir şeyi bir daha nasip etmesin. Allah tuzakları başlarına geçirdi. Hem bu dünyada hem öbür dünyada rezil oldular, Allah Kahrı Perişan eylesin’ ifadelerini kullandı. Türkmen konuşmasını ‘Bizim Üsküdar’da bir sloganımız var iyi ki Üsküdar var diye. Bugün Trabzon’dayız, iyi ki Trabzon var, iyi ki Trabzonspor var diyoruz. İnşallah bugün Trabzonspor galip gelir’ sözleriyle sonlandırdı. 

17 NİSANDA HAYIR ÇIKARSA?
ANADER Başkanı Asım Aykan’da 16 Nisan’ın çok önemli olduğunu belirterek, "İnşallah yüz akı ile 16 Nisan’ı tamamlayacağız. Hep beraber Dirilişi izliyoruz değil mi?, ve Payitahtı izliyoruz ve ikisini yan yana koyduğunuzda aslında bu günü anlıyor, tarihimizi daha da iyi öğreniyoruz. Türkiye hayati bir karar verecek. Bu bizim için gelecek için, evlatlarımız için bize emanet edilen şehitlerimizin hatıraları için çok önemli. Hayır çıkarsa ne terörde istediğimiz seviyede durabiliriz, ne Cumhurbaşkanımızı külliyede rahat bırakırlar, ekonomide istediğimiz hamleyi başaramayız. 17 Nisan’da Hayır çıkarsa Hükümetin istifası istenecektir. Artık Avrupa’yı durduramazsınız, küresel güçleri durduramazsınız. Bu memleketi karıştırmak için her şeyi yapacaktır. Bu nedenle her birimiz sorumluyuz, tanıdığımız, sevdiğimiz sevmediğimiz herkesi bu tarihi görevi yapmaya evet demeye çağırmalı, ikna etmeliyiz. Bakınız Türkiye’nin Türkiye’den başka dostu yoktur. Eğer Türkiye batının istediği gibi davransa neler olur neler. Bakınız Suriye’ye yaptığı yardımlardan ötürü başka biri olsa ona ne ödüller verirlerdi. Eğer Recep Tayyip Erdoğan Almanya’nın, Hollanda’nın istediği gibi olsayda neler olurdu. Cumhurbaşkanımıza  Nobel ödülü verirlerdi Nobel, yeter ki batının kurduğu politikalara uygun olsun, kendisini politika kurmaya yeltenmesin, inanın terör biter, yeter ki onların istediği yapın. Ama müsaade etmezler, görmezler bunları" şeklinde konuştu. 

BU SİSTEMDE MİLLETVEKİLLİĞİ YAPILAMIYOR
Değişecek Anayasa maddeleri ile ilgili vesayet lobisinin yalan yanlış iftiralarda bulunduğunu ifade eden ANADER Başkanı Asım Aykan, “Meclisi ortadan kaldırıyorlar diyorlar öyle bir şey yok.  Milletvekilinin iki görevi var, biri denetim biri yasama. Şimdiki sistemde soru önergesi bile veremiyorsun. Ama yeni  sistemde gerçek milletvekilliği yapılır. Yeni başkanlık sistemi Cumhurbaşkanını yargılayabilir, soruşturma önergesi veriyorsun, herhangi bir kriz çıktığı zaman mecliste, Cumhurbaşkanı da seçim kararı alıyor. Hatırlayın bir zamanlar aradan kaç ay geçmişti cumhurbaşkanı seçilememişti. Dünyada muhteşem sorunsuz bir sistem yoktur. Biz bu sistemleri denedik. Bakınız Menderes’i idam ederek vesayeti çıkardılar. Ondan sonra gelen tüm başbakanlar Rahmetli Ecevit hariç, hepsi Türkiye’nin Başkanlık sistemine geçmesini istemiştir. Bu sistemden başka bir çıkış yoktur.  367 garabetini hepimiz hatırlıyoruz değil mi? İşte bu yüzden yeni sistem şarttır" dedi.

18 YAŞINDA MİLLETVEKİLİ OLUR MU?
Aykan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sanki tüm milletvekilleri 18 yaşında olacakmış gibi bir propaganda yapıyorlar. Biz 25 yaşına indirdiğimizde 25-26 yaşlarında birkaç tane arkadaşımız vekil oldu. Şimdi seçme ve seçilme yaşını birleştirelim diyoruz. 10 milyon genç var, bu gençlere istikbalimizi bırakacağız ama onlara güvenmiyoruz. Olmaz. 19-20-21-22 yaşlarında birkaç tane arkadaşımıza milletvekilliği verilecek Ne var bunda. Ben olsam 18 yaşında milletvekilinden bakan da yaparım, onlara iletişimi bırakırım" ifadelerini kullandı.