Ziyarette Kadın Kolları Başkanı Havva Yetimoğlu Demir ve ekibi yer alırken, Demir yaptığı açıklamada, “İnsanlar arası en etkili iletişim dildir. Ondan dolayıdır ki bir haberin bir kişiden başka bir kişiye ulaştırılması için dilden dile, kulaktan kulağa ifadelerini kullanırız. Yaşadığımız çağda teknoloji ve modernitenin gelişmesiyle iletişim imkanları da ilerleyerek değişmiştir. Bundan on yıllar önce haberlere sadece yazılı basın ile ulaşırken artık sosyal medya yoluyla da anında ulaşabiliyoruz. Herhangi bir yerdeki olay dakikalar içinde tüm dünyada duyuluyor. Tüm bunların gerçekleşmesi tabi ki siz değerli basın camiası çalışanları, gazeteciler vasıtasıyla olmaktadır. 

Hayatını; toplumu doğru, olayları çarpıtmadan tam ve güvenilir bir şekilde bilgilendirmek için tüm gücüyle ortaya koyan siz değerli basın çalışanlarının hakkı ödenmez. En önemli meslek ilkesi olan doğru ve tarafsız habercilik bir ahlak anlayışı olmalıdır gazeteciler için. Şeffaf ve demokratik toplumun ayrılmaz bir parçası konumunda olan gazetecilik mesleğinin mensubu olmanız, sorumluluğunuzu daha da arttırmaktadır. Bu kutsal görevi yerine getirirken canlarını ortaya koyan, aileleri ihmal etmek durumunda kalan, her durumda ve şartta toplumu en doğru şekilde bilgilendirmek için büyük özveride bulunan tüm basın çalışanlarını fedakarlıklarından ötürü tebrik ediyor, hayatını kaybedenleri de rahmetle anıyoruz. Bu vesile ile siz değerli basın camiasının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim. Saygılarımla” ifadelerini kullandı.

61saat.com İmtiyaz Sahibi Erhan Esaspehlivan, ziyaretlerinden dolayı Anadolu Eğitim Kültür ve İrfan Deneği Kadın Kolları Başkanı Havva Yetimoğlu Demir ve ekibine teşekkürlerini iletti.