61SAAT HABER SERVİSİ

İlçede gerçekleşecek olan kentsel dönüşümle ilgili gerçekleşen görüşmenin detaylarını 61saat.com sitesine açıklayan Başkan Aşık, şunları söyledi: “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile görüştük. Kentsel dönüşüm çalışmalarını görüştük. Kendisine sunum gerçekleştirdik. Nereden başlayacağız, neler yapacağız konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Bakanımız projeye önem veriyor ve bir an önce etap etap başlamamız gerektiğini iletti. Ardından TOKİ ile görüşmeler gerçekleştirdik.İnşallah projemizin startını en kısa sürede veririz.

3 ETAP HALİNDE OLACAK
Kentsel dönüşüm projemizde zaten ön çalışmalar başlamıştı. Değerleme tespiti yapılmıştı. Şimdi etaplandırma işlemlerini ve proje çalışmalarını başlattık. Projemiz muhtemelen 3 etap halinde olacak. 

ÖNCE KONUT YAPACAĞIZ
İlk etapta rezerv alanımız var. Orada konut yapacağız. Çünkü yıkacağımız alanlardaki vatandaşları yeni yerlerine yerleştirmemiz gerekecek. Buradaki konut yapımını tamamladıktan sonra yıkım işlemine başlayacağız. Yani önce yapacağız sonra yıkacağız.”

FAYDALI BİR GÖRÜŞME OLDU
Ak Parti Dernekpazarı İlçe Başkanı Dr. Abdullah Akgül ise yaptığı açıklamada, “İlçemizin Kentsel Dönüşümü başta olmak üzere, bir çok projesini değerlendirerek faydalı bir görüşme gerçekleştirdiğimiz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a ilgi ve desteklerinden dolayı Dernekpazarı olarak teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.