61SAAT HABER SERVİSİ - Türkiye’de ilk defa, Trabzon’un 14 yıl önce Ankara’da yaptığı ’Tanıtım Günleri’ bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Bir çok ile örnek olan, Tanıtım Günlerini her yıl olduğu gibi bu yılda Ankara Atatürk Kültür Merkezinde yapan Trabzon, yeni ber rekora imza attı.  Geçen yıl 4 gün sonunda 250 bin kişinin ziyaret ettiği Trabzon Günlerini bu yıl,  332 bin 431 kişi ziyaret etti. 
Alanın hemen girişine koyulan sayımaratörler vasıtasıyla yapılan sayımda en yoğun katılımın 4. gün, en az katılımın ise 2. gün gerçekleştiği görülüyor. 
Trabzon Günlerini açılış gününde 72 bin 654, 2. gün 66 bin 816, 3. gün 88 bin 760 ve 4. gün ise 104 bin 201 kişinin ziyaret ettiği belirtildi. 
Trabzon Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu, bir süre önce sayıların abarta olduğu şeklinde ki iddiaları yanıtlamış ve, "Abartı yok, tam tersi eksiltme var. Hakikaten bazı noktaları sayma imkanımız yok. Yöresel ürünler çadırımıza giren ve oradan hizmet alan insan sayısını bilmiyoruz” diyerek yanıt vermişti. 
Trabzon Günlerini ziyaretçi sayısı Türkiye'de 23 ilin toplam nüfusundan fazla...  
Bu iller ise, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bolu, Burdur, Çankırı, Erzincan, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Kırşehir, Nevşehir, Sinop, Tunceli, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Osmaniye,