61SAAT HABER MERKEZİ / ANKARA - Samet Emirzeoğlu

Trabzon'da devam eden yatırımların takibi ve yeni yatırımlarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u makamında ziyaret eden Trabzon heyeti müjdeli haberlerle dönüyor.

BİRLİKTEN GÜÇ DOĞUYOR
Ak Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu ve  Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile birlikte gerçekleşen ziyaret ile ilgili bilgi veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Sayın valimize ve milletvekillerimize öncelikle çok teşekkür ediyorum. Şehrimize yapılacak yatırımlarla ilgili her zaman destek oluyor ve bizleri hiç yalnız bırakmıyorlar. Birlikten güç doğuyor ve şehrimize, Ankara'yı her ziyaretimizde önemli katkılar sağlıyoruz' dedi.

ÇÖMLEKÇİ MÜJDESİ
Trabzon'daki projelerin tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Zorluoğlu, “Sayın bakanımız ile yaptığımız görüşmede Büyükşehir Belediyesi olarak devam eden projelerimizi kendisine sunduk, hangi aşamada olduğumuz noktasında bilgiler aktardık, ziyaretimiz çok verimli geçti. Sayın Bakanımız Murat Kurum sağ olsun aktardığımız her konuda şehrimize bizlere tam destek verdi. Özellikle şehrin merkezine, Meydan’a ulaşma noktasına önemli bir müjdeyi sizlerle paylaşmak isterim. Çömlekçi'deki dönüşüm projesini 3,5 dönüm arttırıyoruz. Sayın bakanımızın oluruyla yapımı devam eden İskenderpaşa katlı otoparkının Çömlekçi'den giriş ve çıkışını vereceğiz. Sayın bakanımızdan bunun da olurunu aldık. Böylece vatandaşın Meydan’a ulaşması çok daha kolaylaşacak. Otopark da mevcut projeden bir kat fazla aşağı inecek. Böylece otoparkın kapasitesi de artmış olacak. Bu manada yapılacak yeni kamulaştırmalar için bakanımız olur verdi. Çömlekçi ikinci etap ile ilgili de yıkım işleri devam ediyor. Kamulaştırmalar tamanlanmak üzere. Artık projenin hızlandırılması gerekiyor. Sayın bakanımız bu noktada da TOKİ'ye talimat verdi' şeklinde konuştu.

UZUNGÖL İLE İLGİLİ PROJE TAMAM
Trabzon'un turizmde çekim merkezi olan Uzungöl'deki çirkin görüntünün son bulması adına yürütülen projenin tamamlandığını ve ihale tarihinin verildiğini kaydeden Başkan Zorluoğlu, “Uzungöl'ün baştan sona yenilenmesi, gölün etrafının yeniden düzenlenmesi ve büyük bir otopark yapılması noktasındaki çalışmalarımızı sayın bakanımıza ilettik. Kendisi de Uzungöl’ü çok önemsediğini belirterek yapılacak tüm çalışmalara bakanlık tarafından destek verileceğini ifade etti. Uzungöl için TOKİ ve İlbank'a talimat vererek projenin hayata geçmesi noktasında hızlı davranılmasını istedi. Bu da belediye olarak önemli bir talebimizdi” ifadelerini kullandı.

BEŞİKDÜZÜ'NE MEYDAN MÜJDESİ
Trabzon'un Ortahisar ilçesi Bahçecik Mahallesi'ndeki Mehmet Akif Ersoy Camii’nin etrafındaki binaların yıkım işini de görüştüklerini ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Bahçecik'teki Mehmet Akif Ersoy Camii'nin karşısında yıkılmayı bekleyen binalar vardı. Onun da ihalesi yapıldı. Hak sahipleri ile anlaşıp orayı yıkarak caminin çevresini açıp mahalleye de bir nefes kazandırmış olacağız. Yine sayın bakanımıza arz ettiğimiz konular arasında Pazarkapı Kentsel Dönüşüm ile ilgili bazı konular var. Burada bazı adımlar atma kararı aldık. Millet Bahçesi'nin etrafında kot farkı nedeniyle kazanılan alanlara dükkan yapılması noktasında fikir birliğine vardık. Tüm bunların yanında şehrimizin güzide ilçesi olan Beşikdüzü ilçemize yeni bir meydan kazandırma projemiz vardı. Bu projemizin hayata geçmesi için yapılması gereken bazı kamulaştırmalar gerekliydi. Sağ olsun sayın bakanımız bu konuda da bizlere tam destek verdi. Ve Beşikdüzü ilçemizde hükümet konağının arkasına güzel bir meydan projesi için olur aldık. Yakında kamulaştırma çalışmalarına başlayarak burada güzel bir meydanı ilçemize kazandıracağız” dedi.

GECE GÜNDÜZ DEVAM EDECEĞİZ
Zorluoğlu, şöyle devam etti: “Birçok konu gürüştük, devam eden, yeni yapılacak olan her talebimize her projemize sayın bakanımız tam destek verdi. Her talebimiz karşılık buldu. Trabzon milletvekillerimiz, sayın valimiz sağ olsunlar onlarla birlikte şehrimize güzel yatırımlar almaya devam ediyoruz. Büyükşehir belediyemizin her projesine sahip çıkıyorlar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 'Birlikten güç doğar' diye boşuna dememişler. Bu birliktelik ile Trabzon'un ihtiyacı olan tüm hizmetleri teker teker yerine getirmeye devam edeceğiz. Trabzon halkımızın bizlere verdiği görevleri tam manasıyla yerine getirmek adına gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”