Baştan sona tüm detaylarıyla Karadenizlilere özel olarak tasarlanan etkinlik sayesinde “Karadeniz’de birkaç saat” geçiren dernek üyelerine hitap eden Başkent Yomralılar Derneği Başkanı Gürdal Karslı, Ankara’daki Yomralıların güç birliği yapması için Başkent Yomralılar Derneğini kurduklarını ifade etti. 

Derneği kısa süre önce kurmalarına rağmen kısa zamanda önemli bir kitleye ulaştıklarını kaydeden Karslı, “Derneği sadece bir haftada, olağanüstü çabalarla kurduk. Yomralıların, Başkent’imizde bir araya gelmesi için yola çıktığımız bu süreçte herkesten büyük ilgi ve teveccüh gördük. 3 Ocak 2020’de 43 üyemizin katılımıyla tam kadro olarak genel kurul yaptık. Bugünde 200 hemşehrimiz ile bir araya geldik. Ülkemizde son dönemde yaşanan talihsiz ve üzücü olaylar nedeniyle bize yakışır vakurlukta bir araya geldik. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkent Yomralılar Derneği’nin siyaset üstü olduğunu ifade eden Karslı sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Derneğimizin temeli sağlamdır. Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık ve eski belediye başkanımız İbrahim Sağıroğlu kurucu yönetim üyelerimizdir. Onların desteği, olgunluğu ve hoşgörüsü tüm hemşerilerimize örnek olmalı ve motive etmelidir. Bu derneğe asla siyaset girmeyecektir. 

Ankara’ya yolu düşecek her Yomralıya kapılarının açık olduğunu ifade eden Başkan Karslı sözlerini şu şekilde tamamladı: “Devlet burada, Başkent Ankara’dadır. Zaman zaman herkesin devletin merhametine, şefkatine ihtiyacı olabilir. Yolu Başkent’e düşen hemşerilerimize kapımız her daim sonuna kadar açıktır. Bu vesile ile ilk etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm üyelerime ve hemşerilerime öncelikli olarak teşekkür ediyorum.”