Son yıllarda satrançta katılımcı sayısının hızla arttığı Trabzon, nefes kesen bir turnuvaya daha imza attı. 2017-2018 Trabzon Kadınlar İl Birinciliği Satranç Turnuvası, Beşirli Tenis Kompleksi Satranç Salonu'nda yapıldı. Birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan turnuvada en çok ilgiyi, kura sonucu karşı karşıya gelen anne Sevgi Sönmez ile kızı Duru’nun mücadelesi gördü.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, müsabakalarda 14 yaşındaki bir öğrenci ile 50 yaşındaki bir ev kadının, görme engelli bir yarışmacı ile doktorun karşı karşıya gelebildiğini hatırlatarak, “Birçok yararı olan satrancın böyle her kategoriye ve yaşa yayılması, katılımcı sayısının sürekli artması çok sevindirici” dedi. Satranç İl Temsilcisi Abdülkadir Haliloğlu da, Mart ayında yapılacak olan 2018 Arzum Türkiye Kadınlar Şampiyonası'na katılacak sporcuların seçildiği turnuvadaki çekişmenin üst düzeyde olduğunu belirtti, “Her maçta nefes kesen mücadeleler izledik” dedi.

 Beş tur üzerinden yapılan ve başhekim Dilbez Özen ile başhakem yardımcısı Kemal Vehbi İmamoğlu’nun yönettiği müsabakalar sonunda ortaokul 7’inci sınıf öğrencileri Yağmur Erarslan ve Beril Erden, mükemmel bir performans ortaya koydu, büyüklerini yenip ilk 2 sırayı paylaştı. Turnuvada Özge Özyakup üçüncülüğü elde ederken, İrem Cemre İskenderoğlu dördüncü ve Sinem Beyza Pekşen de beşinci oldu. 

Turnuvanın en dikkat çeken anı ise, 4’üncü turda karşı karşıya gelen Sevgi Sönmez ile kızı Duru’nun mücadelesi oldu. Büyük bir çekişmeye sahne olan maçı, anne Sevgi Sönmez kazandı. Anne Sönmez, “Evde sürekli Duru kazanıyordu, bu kez ben daha dikkatliydim. Bu maçı ömrüm boyunca unutmayacağım, gurur verici bir an oldu” derken, Duru Sönmez de, “Çok heyecanlandım. Anneme yenilerek turnuvaya veda ettiğime üzülsem mi, sevinsem mi bilemedim” diye konuştu.